«Регіональний розвиток: розробка та управління проектами»

20 вересня 2011 року

««Регіональний розвиток: розробка та управління проектами»

тематичний короткотерміновий семінар під такою назвою розпочався сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Семінар проводиться для посадових осіб місцевого самоврядування IV категорії посад і триватиме до 23 вересня включно.

Навчальний курс розпочався з проведення «круглого столу», який проводили представник Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні Василина Ісакова, начальник відділу моніторингу виконання цільових програм Головного управління економіки облдержадміністрації Максим Стрільчук та директор Центру Володимир Бойко. Під час заняття слухачі ознайомилися з програмами міжнародної технічної допомоги та іншими грантовими установами, в числі яких проекти та програми розвитку місцевого самоврядування, Європейські донорські організації та проекти технічної допомоги, які працюють в Україні..

Крім цього, посадові особи матимуть змогу дослідити структуру проектної заявки, а це проекти Європейської Комісії за програмами «Недержавні структури і органи місцевої влади», «Європейський інститут з питань демократії та прав людини»; гранти та конкурси Програми розвитку ООН в Україні для територіальних громад, земельне законодавство щодо регулювання земельних відносин, реалізація права власності громадян на землю та залучення додаткових коштів.

Завершиться курс навчання тестуванням, яке підіб’є підсумки проведеної роботи і виявить рівень знань, отриманих слухачами під час навчання.

***
Розробка і ухвалення програм соціально-економічного розвитку. Залучення інвестицій:

так називається дводенний тематичний короткотерміновий семінар, який розпочався сьогодні і проводиться для голів постійних комісій районних рад, міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук з питань соціально-економічного розвитку, зайнятості населення та інвестиційної діяльності у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Під час навчання голови постійних комісій говоритимуть про стан ринку праці, залучення інвестицій в економіку Чернігівської області, про особливості формування програм соціально-економічного розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст, правовий статус депутата місцевої ради.

Протягом тематичних зустрічей та конверсаторіумів, передбачених програмою навчання, слухачі дізнаються про повноваження депутата у виборчому окрузі, індивідуальні та колективні форми їх реалізації, вивчатимуть організаційне забезпечення діяльності постійних комісій, регламент роботи органу місцевого самоврядування та планування роботи комісії і підготовку та розгляд питань на засіданнях комісії.

Із зазначеної тематики тренінгу кожен учасник семінару отримав навчально-методичні збірники, розроблені Центром підвищення кваліфікації кадрів та диски з відповідними методичними матеріалами.

Час оприлюднення:20 вересня 2011 року.

Виконавець: Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676 052