«Прозора бюрократія. Школа державного службовця»

22 вересня 2011 року

«Прозора бюрократія. Школа державного службовця»

Дводенний семінар за даною тематикою проходить сьогодні на базі Центру підвищення кваліфікації кадрів і призначений для державних службовців та представників органів місцевого самоврядування. Захід проводиться за підтримки Фонду розвитку ЗМІ посольства США в Україні, Центру політичних студій та аналітики, партнерства громадських організацій «Новий громадянин» та Центру підвищення кваліфікації кадрів.

У відкритті семінару взяли участь заступник керівника апарату Чернігівської облдержадміністрації Юрій Музика, координатор проекту в Чернігівській області Олександр Кодола та Директор Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран..

Програмою семінару передбачено вивчення питань, що торкаються відкритості доступу до інформації, систематизації видів інформації, якими володіють органи влади. Учасники семінару також проводитимуть вільні дискусії з проблем організації роботи органів влади, оприлюднення інформації органом влади, системи обліку документів, реєстру службової інформації та ін.

Час оприлюднення:22 вересня 2011 року.

Виконавець: Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676 052

***
В Городні та Ічні пройшли семінари по корупції

Семінар під назвою «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування» відбувся для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування Городнянського та Ічнянського району.

Учасники навчання обговорили історичний ракурс корупції та міжнародний досвід протидії їй та запобігання, мали змогу отримати роз’яснення щодо того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України. На семінарах також розглядалися питання реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії проявам корупції, особливостей відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

Проводили семінари заступник начальника юридичного відділу апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Михайлівна Мужикова, головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Олександрович Меженний, головний спеціаліст виконавчого апарату обласної ради Андрій Олександрович Гулий.

ІІз зазначеної тематики тренінгу кожен учасник отримав навчально-методичні збірники, розроблені Центром підвищення кваліфікації кадрів та диски з відповідними методичними матеріалами.

Час оприлюднення:23 вересня 2011 року.

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676 052