Європейські традиції місцевого самоврядування в Україні

4 жовтня 2011 року
«Європейські традиції місцевого самоврядування в Україні» –

тематичний короткотерміновий семінар під такою назвою розпочався сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Семінар проводиться для заступників голів районних рад в рамках відповідної Державної цільової програми та триватиме до 7 жовтня включно.

У відкритті семінару взяли участь та виступили голова Чернігівської обласної ради, доктор філософських наук Анатолій Мельник, заступник голови Чернігівської обласної ради Іван Коробка, заступник голови Чернігівської обласної ради, доктор філософії в галузі ділового адміністрування Валентин Мельничук та директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Зустріч присвячувалася співпраці органів місцевого самоврядування щодо ефективного вирішення питань життєдіяльності територіальних громад області. Анатолій Мельник, зокрема, зазначив, що повсякденна робота місцевих рад вимагає впровадження сучасних форм і методів управління, налагодженої співпраці між усіма гілками органів влади.

Програмою навчання також заплановано ряд конверсаторіумів з проблем світового досвіду організації місцевого самоврядування, співпраці органів місцевого самоврядування області по вирішенню питань життєдіяльності територій, історичних етапів розвитку місцевого самоврядування.

Під час тематичних зустрічей заступники голів районних рад вивчатимуть питання особливостей формування державного та місцевих бюджетів на 2012 рік, розглядатимуть сферу компетенції та повноваження місцевого самоврядування на прикладі основних змін до підходів по розробленню прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку України.

Один день навчання проводитиметься на базі Славутицької міської ради, де слухачі, познайомляться з діяльністю відомого в Україні органу міського самоврядування щодо впровадження інноваційних технологій, дізнаються про реалізацію комунальної реформи, співробітництво місцевих влади та громади. Вони також відвідають Соціально-психологічний центр, Загальноміський бібліотечно-інформаційний центр, дитячий садочок та інші заклади соціально-гуманітраної сфери

Завершиться навчальний курс тестуванням з тематики семінару.

Час оприлюднення: 4 жовтня 2011 року

Виконавець: Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676 052