Реалізація державної політики з питань захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру

11 жовтня 2011 року
«Реалізація державної політики з питань захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру»:

одноденний тематичний короткотерміновий семінар проходить сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів і призначений для начальників управлінь та відділів з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрацій, міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук. Відкривав начальник заняття управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслав Рига, який спілкувався з аудиторією з приводу реалізації в області державної політики, спрямованої на забезпечення безпеки та захисту населення і територій, матеріальних і культурних цінностей та довкілля від негативних наслідків надзвичайних ситуацій та їх попередження.

Також держслужбовці і посадовці зустрінуться з заступником начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Чернігівської обласної державної адміністрації Володимиром Дейнекою, який зупиниться на основних напрямках діяльності місцевих органів виконавчої влади і виконавчих органів місцевих рад із забезпечення достатнього рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також підвищення ефективності проведення превентивних заходів, спрямованих на зниження ризиків виникнення надзвичайних ситуацій, збереження життя і здоров’я населення.

Про організацію взаємодії територіальних органів державної інспекції техногенної безпеки України з місцевими органами виконавчої влади з питань здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням і виконанням вимог законодавства у сферах пожежної безпеки, цивільного захисту та техногенної безпеки; аналіз основних порушень вимог законодавства у сферах пожежної безпеки, цивільного захисту та техногенної безпеки розповість начальник сектора дізнання управління МНС України в Чернігівській області Петро Дьогтяр.

Час оприлюднення: 11 жовтня 2011 року.

Виконавець: Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676 052

***
Виїзне заняття в місті європейської моделі місцевої демократії

«Славутич – місто європейської моделі місцевої демократії та громадянського суспільства» – ця теза міського голови м. Славутича Володимира Удовиченка цілком підтвердилася під час виїзного заняття для заступників голів районних рад, що навчаються в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації за програмою тематичного короткотермінового семінару «Європейські традиції місцевого самоврядування в Україні».

Учасники виїзного заняття відвідали Славутицьку міську раду, дізналися про систему управління якістю як важливий компонент надання соціальних послуг, впровадження комунальної реформи в місті, проаналізували можливості співробітництва влади та громадян, ознайомилися з діяльністю Соціально-психологічного центру, дитячого садочку «Крунк», Загальноміського бібліотечно-інформаційного центру та ін. завітали до краєзнавчого музею м. Славутича.

Перед делегацією у складі заступників голів районних рад, представників Головного управління економіки облдержадміністрації, Головного управління юстиції, Управління комунального майна обласної ради, Чернігівської міської ради виступили секретар Славутицької міської ради Лідія Леонець, директор ПП «Гранд-Сервіс», голова спілки комунальників та роботодавців м. Славутича Юрій Єгоренко, директор Славутицького міського фонду підтримки підприємництва Валентина Дарнопих, директор ДНЗ «Крунк» Лариса Гусєва, представник соціально-психологічного Центру та інші досвічені фахівці. Постійний супровід Чернігівської делегації здійснювала начальник відділу у справах сім’ї та молоді Славутицької міської ради Тетяна Бойко, яка також поділилася з присутніми основними механізмами реалізації молодіжної та сімейної політики у м. Славутичі.

Насичена програма не залишила учасників заняття байдужими, кожен з них зміг знайти для себе корисну інформацію та взяти на озброєння універсальну формулу добробуту Славутича, що полягає у тісній співпраці влади, бізнесу та громади.

Час оприлюднення:07 жовтня 2011 року.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676 052