У РІПКАХ ВИВЧАЛИ ЗЕМЕЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО

19 жовтня 2011 року

У РІПКАХ ВИВЧАЛИ ЗЕМЕЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО

19 жовтня 2011року Центр підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний семінар-тренінг «Реформування сільського господарства та земельне законодавство України» для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів влади, інших категорій слухачів Ріпкинського району.

Відкривав навчання заступник голови районної ради Юрій Іванович Лемешко. Він наголосив на важливості та актуальності теми семінару і висловив сподівання, що після навчання посадовці матимуть достатньо знань для ефективного і швидкого врегулювання земельних питань.

Проводив тренінг завідувач сектору по зв’язках із засобами масової інформації та громадськістю головного управління Держкомзему у Чернігівській області Ігор Борисович Пузан. Поєднуючи лекційні та інтерактивні форми роботи, він розповів слухачам про механізми відведення земельних ділянок та про реалізацію права власності на землю. Виконуючи практичні вправи, посадовці дізналися про особливості оренди земель та тонкощі продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

Час оприлюднення: 19 жовтня 2011 року

Виконавець: Карпенко Т. К.

конт. тел.: (0462) 676 052

***
В Семенівці пройшов семінар на тему «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування»

Навчання відбулося 20 жовтня і було орієнтоване на державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування Семенівського району. Організатором навчання став Центр підвищення кваліфікації кадрів.

Семінар проводили головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Олександрович Меженний та головний спеціаліст юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради Андрій Олександрович Гулий.

На семінарі вивчалися такі питання: соціальні передумови, поняття, сутність корупції в Україні та світовий досвід у сфері боротьби з корупцією; реалізація державної політики у сфері запобігання та протидії проявам корупції; система корупційних правопорушень в Україні; особливості відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

Із зазначеної тематики тренінгу кожен учасник отримав навчально-методичні збірники, розроблені Центром підвищення кваліфікації кадрів та диски з відповідними методичними матеріалами.

Час оприлюднення:20 жовтня 2011 року.

Виконавець: Коваленко

конт. тел.: (0462) 676 052