Актуальні питання управлінської діяльності

25 жовтня 2011 року

«Актуальні питання управлінської діяльності»:

таку назву отримав тематичний короткотерміновий семінар, що проходить сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів. Семінар призначений для керівників апаратів райдержадміністрацій, керуючих справами, секретарів виконавчих комітетів Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької міських рад і триватиме до 27 жовтня включно. У відкритті заходу взяли участь заступник керівника апарату обласної державної адміністрації Юрій Музика та заступник директора Центру Петро Підгайний.

Програмою навчання передбачено ряд конверсаторіумів та тематичних зустрічей, під час яких держслужбовці і посадові особи ознайомляться з основними принципами забезпечення органами виконавчої влади вимог виборчого законодавства в період підготовки та проведення виборів народних депутатів України, правилами діловодства та контролю виконавчої дисципліни в райдержадміністраціях; обговорять питання проходження і модернізації державної служби та державного управління, основні аспекти Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію». Під час засідань за «круглим столом» слухачі зможуть отримати відповіді на питання, пов’язані з проблемами сучасного антикорупційного законодавства України, а саме: засади запобігання та протидії корупції, відповідальність за корупційні правопорушення, а також роботи місцевих державних адміністрацій по виконанню повноважень в галузі оборонної та мобілізаційної роботи, забезпеченню законності та правопорядку тощо.

***

Група посадових осіб місцевого самоврядування IV категорії посад також почала своє навчання сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів. Тематичний короткотерміновий семінар, який триватиме до 28 жовтня, проходить під назвою «Регіональний розвиток: розробка та управління проектами».

Для посадовців заплановані тематичні зустрічі, практичні заняття та конверсаторіуми, під час яких вони ознайомляться з програмами міжнародної технічної допомоги та іншими грантовими установами (Європейські донорські організації та проекти технічної допомоги, які працюють в Україні), основами державної політики енергозбереження країн Європейського Союзу; опанують практикум з написання проектів та вивчатимуть структуру проектної заявки. Також під час семінару висвітлюватимуться питання земельного законодавства та залучення додаткових коштів; адаптації регуляторних актів до політики Східного партнерства тощо.

Час оприлюднення:25 жовтня 2011 року.

Виконавець: Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676 052

***
В Срібному пройшов семінар по антикорупційному законодавству

25 жовтня Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів провів семінар на тему «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування» для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування Срібнянського району.

Учасники навчання обговорили історичний ракурс корупції та міжнародний досвід протидії їй та запобігання, мали змогу отримати роз’яснення щодо того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України. На семінарах також розглядалися питання реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії проявам корупції, особливостей відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

Із зазначеної тематики тренінгу кожен учасник отримав навчально-методичні збірники, розроблені Центром підвищення кваліфікації кадрів та диски з відповідними методичними матеріалами.

Семінар проводили головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Олександрович Меженний та головний спеціаліст юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради Андрій Олександрович Гулий.

Час оприлюднення:25 жовтня 2011 року.

Виконавець: Коваленко

конт. тел.: (0462) 676 052