Актуальні питання управлінської діяльності

25 жовтня 2011 року

«Актуальні питання управлінської діяльності»:

таку назву отримав тематичний короткотерміновий семінар, що проходить сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів. Семінар призначений для керівників апаратів райдержадміністрацій, керуючих справами, секретарів виконавчих комітетів Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької міських рад і триватиме до 27 жовтня включно. У відкритті заходу взяли участь заступник керівника апарату обласної державної адміністрації Юрій Музика та заступник директора Центру Петро Підгайний.

Програмою навчання передбачено ряд конверсаторіумів та тематичних зустрічей, під час яких держслужбовці і посадові особи ознайомляться з основними принципами забезпечення органами виконавчої влади вимог виборчого законодавства в період підготовки та проведення виборів народних депутатів України, правилами діловодства та контролю виконавчої дисципліни в райдержадміністраціях; обговорять питання проходження і модернізації державної служби та державного управління, основні аспекти Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію». Під час засідань за «круглим столом» слухачі зможуть отримати відповіді на питання, пов’язані з проблемами сучасного антикорупційного законодавства України, а саме: засади запобігання та протидії корупції, відповідальність за корупційні правопорушення, а також роботи місцевих державних адміністрацій по виконанню повноважень в галузі оборонної та мобілізаційної роботи, забезпеченню законності та правопорядку тощо.

***

Група посадових осіб місцевого самоврядування IV категорії посад також почала своє навчання сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів. Тематичний короткотерміновий семінар, який триватиме до 28 жовтня, проходить під назвою «Регіональний розвиток: розробка та управління проектами».

Для посадовців заплановані тематичні зустрічі, практичні заняття та конверсаторіуми, під час яких вони ознайомляться з програмами міжнародної технічної допомоги та іншими грантовими установами (Європейські донорські організації та проекти технічної допомоги, які працюють в Україні), основами державної політики енергозбереження країн Європейського Союзу; опанують практикум з написання проектів та вивчатимуть структуру проектної заявки. Також під час семінару висвітлюватимуться питання земельного законодавства та залучення додаткових коштів; адаптації регуляторних актів до політики Східного партнерства тощо.

Час оприлюднення:25 жовтня 2011 року.

Виконавець: Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676 052

***
В Срібному пройшов семінар по антикорупційному законодавству

25 жовтня Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів провів семінар на тему «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування» для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування Срібнянського району.

Учасники навчання обговорили історичний ракурс корупції та міжнародний досвід протидії їй та запобігання, мали змогу отримати роз’яснення щодо того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України. На семінарах також розглядалися питання реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії проявам корупції, особливостей відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

Із зазначеної тематики тренінгу кожен учасник отримав навчально-методичні збірники, розроблені Центром підвищення кваліфікації кадрів та диски з відповідними методичними матеріалами.

Семінар проводили головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Олександрович Меженний та головний спеціаліст юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради Андрій Олександрович Гулий.

Час оприлюднення:25 жовтня 2011 року.

Виконавець: Коваленко

конт. тел.: (0462) 676 052

У РІПКАХ ВИВЧАЛИ ЗЕМЕЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО

19 жовтня 2011 року

У РІПКАХ ВИВЧАЛИ ЗЕМЕЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО

19 жовтня 2011року Центр підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний семінар-тренінг «Реформування сільського господарства та земельне законодавство України» для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів влади, інших категорій слухачів Ріпкинського району.

Відкривав навчання заступник голови районної ради Юрій Іванович Лемешко. Він наголосив на важливості та актуальності теми семінару і висловив сподівання, що після навчання посадовці матимуть достатньо знань для ефективного і швидкого врегулювання земельних питань.

Проводив тренінг завідувач сектору по зв’язках із засобами масової інформації та громадськістю головного управління Держкомзему у Чернігівській області Ігор Борисович Пузан. Поєднуючи лекційні та інтерактивні форми роботи, він розповів слухачам про механізми відведення земельних ділянок та про реалізацію права власності на землю. Виконуючи практичні вправи, посадовці дізналися про особливості оренди земель та тонкощі продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

Час оприлюднення: 19 жовтня 2011 року

Виконавець: Карпенко Т. К.

конт. тел.: (0462) 676 052

***
В Семенівці пройшов семінар на тему «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування»

Навчання відбулося 20 жовтня і було орієнтоване на державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування Семенівського району. Організатором навчання став Центр підвищення кваліфікації кадрів.

Семінар проводили головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Олександрович Меженний та головний спеціаліст юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради Андрій Олександрович Гулий.

На семінарі вивчалися такі питання: соціальні передумови, поняття, сутність корупції в Україні та світовий досвід у сфері боротьби з корупцією; реалізація державної політики у сфері запобігання та протидії проявам корупції; система корупційних правопорушень в Україні; особливості відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

Із зазначеної тематики тренінгу кожен учасник отримав навчально-методичні збірники, розроблені Центром підвищення кваліфікації кадрів та диски з відповідними методичними матеріалами.

Час оприлюднення:20 жовтня 2011 року.

Виконавець: Коваленко

конт. тел.: (0462) 676 052

Діяльність органів опіки та піклування щодо захисту прав дитини

18 жовтня 2011 року

«Діяльність органів опіки та піклування щодо захисту прав дитини»:

так називається тематичний короткотерміновий семінар, що проходить сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів. Семінар призначений для начальників служб у справах дітей райдержадміністрацій, міських рад Ніжина, Прилук, районних у м. Чернігові рад і триватиме до 19 жовтня включно. У відкритті заходу прийняли участь начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько та заступник директора Центру Петро Підгайний.

Програмою навчання передбачено ряд конверсаторіумів та тематичних зустрічей, під час яких начальники служб ознайомляться з основними напрямами діяльності органів місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо захисту прав та законних інтересів дітей, способами реалізації права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на житло, комплексною системою захисту інформації єдиної інформаційно-аналітичної системи (ЄІАС) «Діти», розглянуть принципи організації роботи служб у справах дітей щодо попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, основні засади діяльності служби у справах дітей щодо реалізації прав дітей на усиновлення, роботи з кандидатами в усиновлювачі, контролю за дотриманням прав усиновлених дітей та багато ін.

Час оприлюднення: 18 жовтня 2011 року

Виконавець: Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676 052

Спеціалісти управлінь праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, що виконують функції з питань праці

17 жовтня 2011 року
Спеціалісти управлінь праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, що виконують функції з питань праці:

розпочали сьогодні другу сесію навчання в Центрі підвищення кваліфікації кадрів. Протягом тижня за напрямом 1501 «Державне управління» держслужбовці відвідають ряд конверсаторіумів, присвячених питанням досвіду роботи відділів праці місцевого управління праці та соціального захисту населення, реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії проявам корупції; дізнаються про стан виконавської дисципліни та проведення організаційно-координаційної роботи з виконання завдань та заходів щодо прискорення ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати, кадровий менеджмент, новації пенсійного забезпечення, а також ситуацію у сфері оплати праці та шляхи її підвищення і багато ін.

Друга сесія навчання завершиться комп’ютерним тестуванням, що допоможе об’єктивно оцінити якість знань, засвоєних під час двох сесій.

Час оприлюднення: 17 жовтня 2011 року

Виконавець: Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676 052

Реалізація державної політики з питань захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру

11 жовтня 2011 року
«Реалізація державної політики з питань захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру»:

одноденний тематичний короткотерміновий семінар проходить сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів і призначений для начальників управлінь та відділів з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрацій, міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук. Відкривав начальник заняття управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслав Рига, який спілкувався з аудиторією з приводу реалізації в області державної політики, спрямованої на забезпечення безпеки та захисту населення і територій, матеріальних і культурних цінностей та довкілля від негативних наслідків надзвичайних ситуацій та їх попередження.

Також держслужбовці і посадовці зустрінуться з заступником начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Чернігівської обласної державної адміністрації Володимиром Дейнекою, який зупиниться на основних напрямках діяльності місцевих органів виконавчої влади і виконавчих органів місцевих рад із забезпечення достатнього рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також підвищення ефективності проведення превентивних заходів, спрямованих на зниження ризиків виникнення надзвичайних ситуацій, збереження життя і здоров’я населення.

Про організацію взаємодії територіальних органів державної інспекції техногенної безпеки України з місцевими органами виконавчої влади з питань здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням і виконанням вимог законодавства у сферах пожежної безпеки, цивільного захисту та техногенної безпеки; аналіз основних порушень вимог законодавства у сферах пожежної безпеки, цивільного захисту та техногенної безпеки розповість начальник сектора дізнання управління МНС України в Чернігівській області Петро Дьогтяр.

Час оприлюднення: 11 жовтня 2011 року.

Виконавець: Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676 052

***
Виїзне заняття в місті європейської моделі місцевої демократії

«Славутич – місто європейської моделі місцевої демократії та громадянського суспільства» – ця теза міського голови м. Славутича Володимира Удовиченка цілком підтвердилася під час виїзного заняття для заступників голів районних рад, що навчаються в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації за програмою тематичного короткотермінового семінару «Європейські традиції місцевого самоврядування в Україні».

Учасники виїзного заняття відвідали Славутицьку міську раду, дізналися про систему управління якістю як важливий компонент надання соціальних послуг, впровадження комунальної реформи в місті, проаналізували можливості співробітництва влади та громадян, ознайомилися з діяльністю Соціально-психологічного центру, дитячого садочку «Крунк», Загальноміського бібліотечно-інформаційного центру та ін. завітали до краєзнавчого музею м. Славутича.

Перед делегацією у складі заступників голів районних рад, представників Головного управління економіки облдержадміністрації, Головного управління юстиції, Управління комунального майна обласної ради, Чернігівської міської ради виступили секретар Славутицької міської ради Лідія Леонець, директор ПП «Гранд-Сервіс», голова спілки комунальників та роботодавців м. Славутича Юрій Єгоренко, директор Славутицького міського фонду підтримки підприємництва Валентина Дарнопих, директор ДНЗ «Крунк» Лариса Гусєва, представник соціально-психологічного Центру та інші досвічені фахівці. Постійний супровід Чернігівської делегації здійснювала начальник відділу у справах сім’ї та молоді Славутицької міської ради Тетяна Бойко, яка також поділилася з присутніми основними механізмами реалізації молодіжної та сімейної політики у м. Славутичі.

Насичена програма не залишила учасників заняття байдужими, кожен з них зміг знайти для себе корисну інформацію та взяти на озброєння універсальну формулу добробуту Славутича, що полягає у тісній співпраці влади, бізнесу та громади.

Час оприлюднення:07 жовтня 2011 року.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676 052

Група новопризначених спеціалістів відділів, управлінь облдержадміністрації та райдержадміністрацій

10 жовтня 2011 року

Група новопризначених спеціалістів відділів, управлінь облдержадміністрації та райдержадміністрацій

розпочала сьогодні другий етап навчання в Центрі підвищення кваліфікації кадрів. Протягом тижня за напрямом 1501 «Державне управління» держслужбовці відвідають ряд конверсаторіумів, присвячених питанням реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії проявам корупції, соціального партнерства як фактору стабілізації ситуації на ринку праці, ознайомляться з методикою заповнення декларацій про доходи, зобов’язаннями фінансового характеру та майнового стану державного службовця, посадової особи місцевого самоврядування щодо себе та членів своєї сім’ї та ін.

Завершиться друга сесія навчання комп’ютерним тестуванням, що допоможе об’єктивно оцінити якість знань, засвоєних під час двох сесій.

Час оприлюднення: 10 жовтня 2011 року

Виконавець: Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676 052

Тривають семінари по вивченню антикорупційного законодавства.

6 жовтня 2011 року

Тривають семінари по вивченню антикорупційного законодавства.

На цьому тижні семінари під назвою «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування» для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування пройшли у Куликівському та Ніжинському районах відповідно 4 та 6 жовтня.

Вивчалися такі питання: соціальні передумови, поняття, сутність корупції в Україні та світовий досвід у сфері боротьби з корупцією; реалізація державної політики у сфері запобігання та протидії проявам корупції; система корупційних правопорушень в Україні; особливості відповідальності за вчинення корупційних правопорушень..

Із зазначеної тематики тренінгу кожен учасник отримав навчально-методичні збірники, розроблені Центром підвищення кваліфікації кадрів та диски з відповідними методичними матеріалами.

Семінари проводили заступник начальника юридичного відділу апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Михайлівна Мужикова та головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Олександрович Меженний.

Час оприлюднення:07 жовтня 2011 року.

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

***
Виїзне заняття в місті європейської моделі місцевої демократії

«Славутич – місто європейської моделі місцевої демократії та громадянського суспільства» – ця теза міського голови м. Славутича Володимира Удовиченка цілком підтвердилася під час виїзного заняття для заступників голів районних рад, що навчаються в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації за програмою тематичного короткотермінового семінару «Європейські традиції місцевого самоврядування в Україні».

Учасники виїзного заняття відвідали Славутицьку міську раду, дізналися про систему управління якістю як важливий компонент надання соціальних послуг, впровадження комунальної реформи в місті, проаналізували можливості співробітництва влади та громадян, ознайомилися з діяльністю Соціально-психологічного центру, дитячого садочку «Крунк», Загальноміського бібліотечно-інформаційного центру та ін. завітали до краєзнавчого музею м. Славутича.

Перед делегацією у складі заступників голів районних рад, представників Головного управління економіки облдержадміністрації, Головного управління юстиції, Управління комунального майна обласної ради, Чернігівської міської ради виступили секретар Славутицької міської ради Лідія Леонець, директор ПП «Гранд-Сервіс», голова спілки комунальників та роботодавців м. Славутича Юрій Єгоренко, директор Славутицького міського фонду підтримки підприємництва Валентина Дарнопих, директор ДНЗ «Крунк» Лариса Гусєва, представник соціально-психологічного Центру та інші досвічені фахівці. Постійний супровід Чернігівської делегації здійснювала начальник відділу у справах сім’ї та молоді Славутицької міської ради Тетяна Бойко, яка також поділилася з присутніми основними механізмами реалізації молодіжної та сімейної політики у м. Славутичі.

Насичена програма не залишила учасників заняття байдужими, кожен з них зміг знайти для себе корисну інформацію та взяти на озброєння універсальну формулу добробуту Славутича, що полягає у тісній співпраці влади, бізнесу та громади.

Час оприлюднення:07 жовтня 2011 року.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676 052