Новини за 3 листопада 2011р.

3 листопада 2011 року
«Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування»

     семінар під такою назвою пройшов для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування Чернігівського району. Він продовжив серію семінарів з антикорупційного законодавства, які проходять у кожному районі області.
     Проводили семінар заступник начальника юридичного відділу апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Михайлівна Мужикова та головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Олександрович Меженний.
     До тематики семінару включені питання реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії проявам корупції, особливості відповідальності за вчинення корупційних правопорушень. Учасники навчання обговорили історичний ракурс корупції та міжнародний досвід протидії їй та запобігання, мали змогу отримати роз’яснення щодо того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією. Обговорення викликали питання соціальних передумов виникнення корупції в Україні.
     Із зазначеної тематики тренінгу кожен учасник семінару отримав навчально-методичні збірники, розроблені Центром підвищення кваліфікації кадрів та диски з відповідними методичними матеріалами.


     Час оприлюднення: 3 листопада 2011 року
     Виконавець: Коваленко Н.В.
     конт. тел.: (0462) 676 052