В Ніжинській міській раді вивчали антикорупційне законодавство

24 листопада 2011 року
В Ніжинській міській раді вивчали антикорупційне законодавство

«Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування» мав назву семінар, який провів Чернігівській центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для посадових осіб місцевого самоврядування Ніжинської міської ради.

Учасники навчання обговорили історичний ракурс корупції та міжнародний досвід протидії їй та запобігання, мали змогу отримати роз’яснення щодо того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією. Вивчалися такі питання: соціальні передумови, поняття, сутність корупції в Україні та світовий досвід у сфері боротьби з корупцією; реалізація державної політики у сфері запобігання та протидії проявам корупції; система корупційних правопорушень в Україні; особливості відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

Із зазначеної тематики тренінгу кожен учасник семінару отримав навчально-методичні збірники, розроблені Центром підвищення кваліфікації кадрів та диски з відповідними методичними матеріалами.

Провели семінар заступник начальника юридичного відділу апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Мужикова та головний спеціаліст юридичного відділу апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Віталій Свириденко.

Час оприлюднення:24 листопада 2011 року.

Виконавець: Коваленко

конт. тел.: (0462) 676 052