Міжрегіональна відеоконфенеція, присвячена 20-тій річниці Всеукраїнського референдуму з питання проголошення незалежності України,

25 листопада 2011 року
Міжрегіональна відеоконфенеція, присвячена 20-тій річниці Всеукраїнського референдуму з питання проголошення незалежності України

відбулася сьогодні в Чернігівському Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів за участю Кіровоградського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, під час якого сторонами обговорювались наслідки становлення незалежності України, спрямовані на зміцнення єдності держави та консолідації українського суспільства.

З нагоди річниці учасники конференції наголосили на історичній важливості подій, пов’язаних зі здобуттям Україною незалежності у 1991 році і дійшли висновку про те, що Всеукраїнський референдум 1 грудня 1991 року став визначальним кроком в утвердженні Української держави, розбудови громадянського суспільства та демократичної правової держави.

Час оприлюднення: 25 листопада

Виконавець:Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

***
Особливості реалізації проектів в в територіальних громадах Чернігівської області

Механізми реалізації проектів із залученням міжнародної допомоги вивчали селищні та міські міст районного значення голови під час виїзного заняття в Ріпкінському районі, організованого за підтримки Ріпкінської районної та селищної рад.

Головним для учасників заняття було ознайомлення з конкретними прикладами успішної реалізації проектів міжнародного співробітництва в малих територіальних громадах, а також поради щодо вирішення тих чи інших проблемних питань у цій сфері. Тож саме цьому і присвятили основну увагу учасники зустрічей.

Зокрема, в Ріпкінській селищній раді учасники навчання мали змогу поспілкуватися з головою ради Сергієм Гарусом, заступником голови районної ради Юрієм Лемешком, досвіченими головами сільських рад, які вже не перший рік реалізують успішні проекти, спрямовані на розвиток територіальної громади, культуру, освіту, за підтримки таких міжнародних інституцій як ПРООН, ЮНІСЕФ, МФ «Відродження» та інші.

В другій половині дня гості Ріпкінського району відвідали селище Замглай та ознайомилися з успішним досвідом підтримки та розвитку малого населеного пункту, відвідали дитячий садок, ФАП.

«Не думайте, що все так просто» – відверто зазначив голова Замглайської селищної ради Олександр Красківський, ділячись з колегами досвідом проектної діяльності. На цьому шляху багато підводних каменів, але результат є значим для всієї громади.

Виїзне заняття стало логічним продовженням теоретичного блоку навчання, присвяченого особливостям транскордонного та єврорегіонального співробітництва, а також аспектам залучення міжнародної технічної допомоги та грантових коштів, що було організоване Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації. У зазначеному навчанні в якості викладача також взяв участь міський голова м. Славутича, доктор економічних наук Володимир Удовиченко, який, за висловом низки голів територіальних громад, став їхнім вчителем в роботі з написання проектів.

Час оприлюднення: 25 листопада 2011 року

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

Виїзний семінар-тренінг «Практичні аспекти реалізації загальнодержавної програми реформування та розвитку ЖКГ. Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків – пріоритетний шлях розвитку ЖКГ» був організований Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів на базі Городнянської районної ради.

Учасники семінару, а це посадові особи та всі, хто зацікавлений питаннями створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, ознайомилися з нормативно-правовим забезпеченням створення та функціонування ОСББ, послідовністю дій співвласників будинків по створенню ОСББ, порядком реєстрації ОСББ та низкою інших питань, пов’язаних з діяльністю ОСББ. Зазначені питання перед слухачами семінару розкрила голова об’єднання ЖК-82 Ніна Пушенко.

Про енергозберігаючі заходи в житлових будинках та досвід вітчизняних та зарубіжних ОСББ у цій сфері розповів керівник Чернігівської філії ДП «Учбово-експертний центр НАЕР» Сергій Зінченко.

Час оприлюднення: 25 листопада

Виконавець:Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676-052