«Хочу, щоб корупція вас обминула»

30 листопада 2011 року
«Хочу, щоб корупція вас обминула»

Зазначила заступник начальника Головдержслужби України Олена Тертишна під час відкриття семінару «Забезпечення ефективності запобігання та протидії корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування». Проводився він 30 листопада Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів на базі Деснянської районної у м. Чернігові ради на замовлення Національного агентства з питань державної служби України. Як наголосила промовець, збільшення відповідальності – основний механізм нового антикорупційного законодавства, його головне завдання – створити суспільні мови, які б протидіяли проявом цього небезпечного для країни явища. Тому на відповідальність варто дивитися оптимістично. Надалі зазначений механізм отримає розвиток в нових нормативно-правих актах щодо державної служби, служби в органах місцевого самоврядування.

Слухачі, а це посадові особи місцевого самоврядування, ознайомилися з соціальними передумовами, вітчизняним та світовим досвідом протидії корупції, основними напрямами державної політики з запобігання її проявам, особливостям відповідальності за новим законодавством. На думку учасників семінару, корупція – це неправомірне збагачення, використання свого службового становища з особистою метою, бажання незаконно отримати певні переваги, за що рано чи пізно має настати відповідальність. Це буря’н, який заважає ствердженню правових норм. А подолання корупції залежить, насамперед, від наявності волі тих людей, хто покликаний їй протидіяти – такі думки прозвучали під час презентацій роботи у фокус-групах.

Що ж до навчальної роботи з роз’ясненню нового антикорупційного законодавства, то, як зазначила представниця Нацдержслужби, Чернігівська область перебуває нині у п’ятірці найкращих.

Час оприлюднення: 30 листопада 2011 року

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676 052

***
«Концепція Закону України
«Про службу в органах місцевого самоврядування»»

Міжрегіональна відеоконференція під такою назвою пройшла сьогодні в Чернігівському Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів за участю Херсонського, Чернігівського та Чернівецького центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

«Існуюча в Україні система місцевого самоврядування сьогодні не відповідає потребам суспільства. Функціонування місцевого самоврядування не спрямовано на реалізацію його головного призначення – створення та підтримку сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку людини, надання мешканцям територіальних громад якісних та доступних публічних послуг на основі сталого розвитку дієздатної громади», – зазначила у своєму виступі начальник відділу сприяння діяльності депутатів Чернігівської міської ради, депутат Чернігівської міської ради Людмила Скоробагатько.

В ході конференції учасники дійшли висновку про те, що становлення органів місцевого самоврядування в контексті концепції Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування” має відбуватися з метою забезпечення реформування системи державного управління в Україні та створення умов для побудови, відповідно до Конституції України, демократичної, соціальної, правової держави, утвердження і забезпечення прав людини і громадянина українського суспільства.

Час оприлюднення: 30 листопада 2011р.

Виконавець:Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676-052