«Свобода як основа соборності та незалежності України»

20 січня 2012 року
«Свобода як основа соборності та незалежності України»

20 січня 2012 р. до Дня cоборності України в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів було проведено веб-конференцію «Свобода як основа соборності та незалежності України.

Учасниками відеомосту стали історики, науковці, представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадських організацій, журналісти з Чернігівської, Івано-Франківської, Полтавської, Донецької, Миколаївської областей.

Чернігівську область на науковому заході представляли:

  • Володимир Бойко – директор Чернігівського центру;
  • Андрій Подорван – начальник управління з питань внутрішньої політики Чернігівської облдержадміністрації;
  • Олександр Соломаха – начальник відділу інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської міської ради, магістр державного управління;
  • Світлана Пасталиця – голова Громадської ради при облдержадміністрації;
  • Олександр Рись – голова Чернігівського представництва Спілки молодих політологів України.

Конференція складалася з трьох кіл виступів, під час яких учасники зі всіх п’яти областей мали змогу розказати про своє бачення історичних передумов об’єднання західно- і східноукраїнських земель, становлення державної служби в контексті об’єднання УНР і ЗУНР, сучасні проблеми соборності України.

Під час заходу розглядалися питання історії розвитку наукової думки з огляду на ідею соборності та свободи України, привернення уваги до проблеми соборності України в контексті сучасного політичного, соціально-економічного, культурного розвитку країни, використання виховного потенціалу ідеї соборності.

Учасники конференції дійшли висновку про те, що ця значна для України дата об’єднала політичні і культурні верстви населення в одну ідею консолідації національно-державних сил. Тому День соборності та свободи України – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, а саме поняття Соборності невіддільне від досягнення реальної державності, забезпечення справжнього суверенітету і незалежності народу та побудови процвітаючої демократичної національної держави.

Час оприлюднення: 20 січня 2012 року

Виконавець: Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676 052

Запис передачі на обласному радіо до Дня Соборності України 19 січня 2012 року.