Навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації за напрямом 1501 «Державне управління»

12 березня 2012 року
Навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації за напрямом 1501 «Державне управління»

розпочалося сьогодні одразу для двох груп слухачів у центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, яке триватиме з 12 по 16 березня включно.

Першою групою стали бухгалтери сільських, селищних та міських рад, які проходять навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування з питань запобігання і протидії проявам корупції на державній службі та в органах місцевого самоврядування.

Протягом навчання слухачі зможуть прийняти участь в обговоренні проблем матеріальної і фінансової основи місцевого самоврядування, особливостей оподаткування неприбуткових установ та організацій, планування та використання коштів місцевих бюджетів, а також проходження служби в органах місцевого самоврядування. Також посадовці обговорюватимуть правові засади діяльності органів місцевого самоврядування, методи формування гендерної чутливості у державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, особливості виконання місцевих бюджетів в умовах їх казначейського обслуговування, актуальні питання справляння податку на доходи фізичних осіб та ін. питання.

Перша сесія навчання розпочалась сьогодні також для секретарів сільських, селищних, міських рад.

Під час тижневого навчання слухачі матимуть змогу взяти участь у конверсаторіумах, на яких будуть висвітлені проблеми сучасного антикорупційного законодавства України, реформи державної служби як вагомої складової реформ, спрямованих на модернізацію держави, правові засади державної реєстрації актів цивільного стану відповідно до положень сімейного законодавства та практики взаємодії органів виконавчої влади з політичними партіями та громадськими організаціями.

Про порядок заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру відповідно до Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції», зміни до законодавства щодо регулювання земельних відносин, а також про порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування секретарі дізнаються під час тематичних зустрічей та лекцій.

Час оприлюднення: 12 березня 2012 р.

Виконавець:Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676-052