Новини за 15 березня 2012р.

15 березня 2012 року

Школа місцевого самоврядування 14 березня розпочала свою роботу в Мені. Йдеться про початок реалізації ініціативи Менської районної ради, що спрямована на підвищення рівня обізнаності її депутатів з основних напрямів діяльності ради та професійної компетентності посадових осіб місцевого самоврядування. Реалізується вона за участю Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів НАДУ при Президентові України та Чернігівського центру підвищення кваліфікації кадрів.

Перше заняття відкрили голова райдержадміністрації Анатолій Соломко, голова районної ради Володимир Невжинський, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Сергій Фесенко, директор Центру підвищення кваліфікації Володимир Бойко, заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації Наталія Мужикова. У своїх виступах вони наголосили на важливості такого роду роботу з кадрами місцевого самоврядування для забезпечення реалізації ними своїх повноважень, впровадження політики реформ.

Безпосередньо під час навчання порушувалися питання співпраці обласної ради з органами місцевого самоврядування. Зокрема, значна увага приділялася необхідності поширенню в Менському районі досвіду залучення до проектів місцевого розвитку – програм ПРООН, Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, пошукам інших можливостей щодо додаткових джерел фінансування. Наводилися існуючі в області успішні приклади облаштування за їхньою допомогою об’єктів соціально-побутової сфери.

Наступний блок питань стосувався останніх змін та доповнень у правовому забезпеченні органів місцевого самоврядування. В режимі консультації слухачі також отримали відповіді на запитання щодо особливостей заповнень Декларації про майно, доходи, витрати та зобов’язання за 2011 р.

Наступне заняття в Школі заплановане на травень, а всього протягом року пройде щонайменше чотири такі зустрічі.

Час оприлюднення: 15 березня 2012 року

Виконавець: Бойко В.М.

конт. тел.: (0462) 676 052