Новини за 20 березня 2012р.

20 березня 2012 року

19 березня директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців зустрівся з представниками місії ЄС та ПРООН з оцінки результатів та ефективності впровадження Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні та стратегічного планування впровадження ґендерної політики в Чернігівській області на період до 2020 року.

У режимі діалогу експерт з оцінювання проектів Європейського Союзу Доната Мацеллі, керівник Проекту ПРООН Сприяння впровадженню національного ґендерного механізму Ігор Гуцуляк, консультант Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні Олександра Заярна, радник голови облдержадміністрації з ґендерних питань Лариса Юда та члени Міжвідомчої ґендерної ради при облдержадміністрації обговорили питання реалізації ґендерної політики в області, зокрема питання рівності прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері зайнятості, ролі громадських організацій у впровадженні ґендерної політики.

Як зазначив Володимир Бойко, після закінчення проекту робота по впровадженню ґендерного компоненту не припинилася, а триває і триватиме надалі. Центр продовжує включати семінари-тренінги з ґендерної проблематики до професійних програм підвищення кваліфікації. Також за результатами розгорнутого аналітичного звіту за 2010-2011 роки, прослідковується вся статистика: кількість семінарів, категорія та кількість слухачів, дата і місце проведення тренінгу, а також література, яка стосується ґендерної тематики і знаходиться у бібліотечному фонді Центру.

Більш детально про реалізацію ґендерної політики в області поінформувала Лариса Юда. Вона зазначила, що під час проведення тренінгів з різними категоріями слухачів виявилося, що не всі розуміють поняття ґендеру. Аналіз результатів проведення тренінгу «Механізм впровадження державної ґендерної політики» показав необхідність проведення освітньої роботи з державними службовцями та посадовими особами місцевого самоврядування.

Підсумовуючи результати зустрічі, всі учасники прийшли до спільної думки, що не можна на даному етапі переривати роботу по впровадженню ґендерної політики. Необхідно поглиблювати та поширювати знання з ґендерної тематики серед державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Час оприлюднення: 20 березня 2012 р.

Виконавець: Сірик А.С.

конт. тел.: (0462) 676-052