«Регіональний розвиток: розробка та управління проектами, залучення додаткових ресурсів для територіальних громад»

21 березня 2012 року
«Регіональний розвиток: розробка та управління проектами, залучення додаткових ресурсів для територіальних громад»:

таку назву має триденний тематичний короткотерміновий семінар, за програмою якого сьогодні розпочали навчання голови територіальних громад в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Зокрема, голови ознайомляться з програмами міжнародної технічної допомоги та іншими грантовими установами, проаналізують особливості розроблення презентацій територій із застосуванням українського та німецького досвіду, досвід розробки та управління проектами в територіальній громаді, звернуть увагу на угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі та її наслідки укладення для України; фінансування проектів транскордонного співробітництва. Також слухачі детально проаналізують процес модернізації державного управління в Україні; питання земельного законодавства щодо регулювання земельних відносин, вивчатимуть основи брендування територій, державної політики енергозбереження країн Європейського Союзу та низку інших питань.

Зокрема, в рамках семінару, 22 березня слухачі матимуть змогу прийняти участь у міжрегіональній веб-конференції на тему: «Вивчення кращих управлінських практик та обмін успішним регіональним досвідом органів місцевого самоврядування» за участю Івано-Франківського та Миколаївського Центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Час оприлюднення: 21 березня 2012 р.

Виконавець:Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

21 березня Центр підвищення кваліфікації кадрів провів семінар-тренінг «Зміни в земельному законодавстві України» для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів влади Бобровицького району.

Відкрив навчання перший заступник голови районної державної адміністрації Іван Іванович Ткаченко. Він наголосив на важливості та актуальності теми семінару і висловив сподівання, що після тренінгу посадовці матимуть достатньо знань для ефективного і швидкого врегулювання земельних питань.

Проводив заняття завідувач сектору взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю головного управління Держкомзему у Чернігівській області Ігор Борисович Пузан.

Під час міні-лекції та виконання практичних вправ слухачі розглянули такі важливі питання, як реалізація права власності громадян на землю, механізми відведення та продаж земельних ділянок, оренда земель як складова розвитку товарних земельних відносин і соціального захисту селян.

Час оприлюднення:

Виконавець:Карпенко Т.К.

конт. тел.: (8-0462) 676 052