Новини за 26 березня 2012р.

26 березня 2012 року

Cтуденти випускних курсів трьох державних вищих навчальних закладів Чернігова, які виявили бажання працювати в місцевих органах влади, 26 березня 2012 року розпочали навчання в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації.

Вже традиційно, протягом двох тижнів молоді люди навчатимуться за програмою тематичного короткотермінового семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи».

В рамках навчання передбачено висвітлення широкого спектра питань, що пов’язані з функціонуванням органів державної влади та органів місцевого самоврядування, специфікою їх роботи.

Зокрема, під час двотижневого навчання студенти матимуть змогу ознайомитися з соціальними ініціативами Президента України, Законами України «Про інформацію», «Про доступ до інформації», конституційними засадами та правовим регулюванням державного управління і державної служби, проаналізувати дотримання законності при виконанні завдань державного управління, розглянути місцеве самоврядування як фактор демократизації суспільства, основні завдання та пріоритети державної служби, напрями реформування та ін.

Зокрема, вже в перший день навчання студенти зустрілися з Чернігівським міським головою Олександром Соколовим та розглянули стан і проблеми соціально-економічного розвитк уобласного центру.

Другий тиждень навчання передбачатиме стажування молодих людей в органах виконавчої влади і органах місцевого самоврядування, тобто їх практичне ознайомлення зі специфікою відповідних галузей державного управління.

Вже традиційно студенти відвідають Верховну Раду України та Комітети з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму; з питань науки і освіти, ознайомляться з діяльністю Національного агенства України з питань державної служби

За результатами навчання, стажування та підсумкового тестування студенти отримають сертифікати про підвищення кваліфікації та будуть зараховані до кадрового резерву на посади державних службовців.

Час оприлюднення: 26 березня 2012 р.

Виконавець: Сірик А.С.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

23 березня 2012 року Центр підвищення кваліфікації кадрів у рамках підвищення кваліфікації державних службовців органів виконавчої влади та посадових осіб органів місцевого самоврядування провів у Коропському районі виїзний семінар-тренінг на тему: «Актуальні питання управлінської діяльності».

У відкритті семінару взяли участь Підгайний Петро Михайлович – заступник директора Центру, Дворецький Віктор Миколайович – заступник голови Коропської районної ради, Яцина Світлана Петрівна – керівник апарату Коропської районної державної адміністрації.

Підгайний П.М., зокрема зазначив, що подібний семінар у районі проводиться не вперше, це свідчить про важливість та актуальність роз’яснення основних положень нових законів «Про засади запобігання та протидії корупції» та «Про державну службу».

«Сьогоднішній захід – не для звітності, – наголосив Дворецький В.М., відкриваючи семінар. – Це навчання буде практичним кроком для того, аби абсолютно чітко, послідовно і якісно виконувати Закони України «Про засади запобігання і протидії корупції» та «Про державну службу».

Під час семінару Мужикова Наталія Михайлівна – заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації, ознайомила присутніх із основними положеннями Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», який набрав чинності з 01.07.2011 року. Учасники тренінгу мали змогу отримали широкомасштабну інформацію щодо діючого Закону, який передбачає правові та організаційні засади запобігання та протидії корупції, розширення переліку корупційних діянь, видів корупційних адміністративних правопорушень, поділу корупційних діянь на види згідно з відповідальністю, що настає за їх вчинення, а також роз’яснення щодо заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік тощо.

Акцентовано також увагу присутніх на питаннях реформи державної служби як вагомої складової реформ на модернізацію державної служби. У ході розгляду ключових розділів нової редакції Закону України «Про державну службу» Протченко Ірина Борисівна – начальник управління державної служби Головдержслужби України в області зазначила, що у результаті ефективного впровадження закону у короткостроковій перспективі можна очікувати підвищення привабливості державної служби для охочих на неї вступити, а вже у середньостроковій перспективі українське суспільство отримає сучасну професійну та політично неупереджену державну службу європейського зразка.

Час оприлюднення: 26 березня 2012 року.

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676 052