Лекція міського голови для майбутніх колег

27 березня 2012 року
Лекція міського голови для майбутніх колег

Міський голова Олександр Соколов провів лекцію для студентів, які проходять навчання у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації держслужбовців. Молоді люди цього року будуть випускниками у вищих навчальних закладах Чернігова, а свою майбутню професійну діяльність вони мріють пов’язати з роботою в органах місцевого самоврядування та державної влади. За інформацією організаторів, цього року з-поміж понад 80 кандидатів було відібрано 38 учасників навчання.

За словами О.Соколова, лекція для студентів, котрі бажають працювати в органах влади, вже є традиційною. Під час заняття міський голова розповів основні напрями діяльності виконавчих органів місцевого самоврядування, власні і делеговані повноваження самоуправління, формування доходів та видатків місцевого бюджету. Йшлося також про особливості європейського та українського досвіду місцевого самоуправління, участь Чернігова у міжнародних програмах з енергозбереження, кредит Світового банку для КП “Чернігівський водоканал”.

Крім того, міський голова відповів на запитання студентів, а вони стосувалися використання альтернативних джерел палива, залучення інвестицій, реконструкції мереж тепло- та водопостачання, поліпшення екології.

На завершення спілкування з молодими людьми О.Соколов запросив їх брати участь у конкурсах на заміщення вакантних посад у міськраді, оскільки молоді фахівці, котрі готові впроваджувати нові управлінські рішення, завжди необхідні Чернігову.

“Після таких зустрічей молоді люди приходять працювати до управлінь і відділів міської ради”, – сказав О.Соколов.

На думку міського голови, зміна поколінь у владі є звичайним явищем, але не менш важлива спадкоємність, коли представники влади працюють над досягненням спільної мети.

Час оприлюднення: 27 березня 2012 р.

Виконавець: Синельник І.