Візит студентів Чернігівського центру до Нацдержслужби, Верховної Ради України та її Комітетів

4 квітня 2012 року
Візит студентів Чернігівського центру до Нацдержслужби, Верховної Ради України та її Комітетів

Для студентів випускних курсів державних вищих навчальних закладів Чернігова, які навчаються в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації за програмою семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи» 4 квітня було проведено вже традиційне виїзне заняття в м.Київ.

Цього року в рамках виїзного навчання студенти відвідали Національне агентство України з питань державної служби. Під час зустрічі з представниками Нацдержслужби, що відбулася в конференц-залі Школи вищого корпусу державної служби, слухачі ознайомилися з основними аспектами функціонування державної служби, проблемами її реформування. Зокрема, начальник Управління організації навчання Ліна Сергієва звернула увагу на проблеми іміджу державної служби у суспільстві та завдання поточної реформи.

Про управління персоналом в органах державної влади та в органах місцевого самоврядування розповіла заступник начальника Управління методичного забезпечення діяльності кадрових служб, начальник відділу методичного забезпечення діяльності кадрових служб органів державної влади Оксана Омельченко та провела паралелі між чинним та новим законодавством у сфері державної служби.

Окреме зацікавлення слухачів викликав виступ постійного радника проекту Twnning Джейн Маклахан, яка розкрила особливості державної служби у Великобританії та залучення до неї молоді. Вона наголосила, що головна роль британської державної служби – підтримка діяльності чинного уряду, тому вона є політично нейтральною.

ІT-технології Нацдержслужби презентував завідувач сектору проектів інформатизації Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Юрій Щепотко.

В другій половині дня студенти відвідали Верховну Раду України, а також зустрілися з представниками Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму та Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України. 

Студенти оглянули головний будинок Верховної Ради України (кулуари, конференц-зал, балкон), поспілкувалися з керівником секретаріату Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Вірою Скалозуб та заступником завідувача секретаріату Костянтином Слободянюком та іншими працівниками цього комітету, які розповіли про його діяльність, механізми проходження законопроектів. Додаткову увагу слухачів привернув виступ голови підкомітету з питань молодіжної політики, сім’ї та дитинства Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Катерини Лук’янової, яка зазначила, що в її Комітеті немає політики, тому до нього йдуть люди за переконанням. Народний депутатУкраїни розповіла студентам про одну з своїх ініціатив – законопроект № 10112 від 23 лютого 2012 р., що пропонує ввести 17% податок на доходи фізичних осіб незалежно від рівня доходів для громадян, які до 30 років не мають дітей.

Також студенти зустрілися з керівником секретаріату Комітету з питань науки і освіти Борисом Чижевським та головним консультантом цього ж Комітету Євгеном Красняковим, проаналізували роботу над проектом Закону «Про освіту».

Час оприлюднення: 4 квітня 2012 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052