Семінар про бюджетування для депутатів

10 квітня 2012 року
Семінар про бюджетування для депутатів

«Питання ефективного бюджетування стало особливо актуальним у 2012 році. Воно безпосередньо стосується діяльності як виконавчої влади, так і депутатів», – зазначив на відкритті семінару «Складання, затвердження та контроль за виконанням місцевих бюджетів» – заступник міського голови Прилук Олександр Сивенко. Ініційоване профільною комісією зазначеного органу місцевого самоврядування, навчання спрямовувалося на підвищення обізнаності депутатів міської ради та представників розпорядників бюджетних коштів з базовими засадами бюджетування та контролю за виконанням місцевих бюджетів.

Перед слухачами виступили начальник управління фінансів невиробничої сфери Головного фінансового управління облдержадміністрації Любов Жукова та викладач Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Микола Кость.

Учасники тренінгу цікавилися, насамперед, особливостями застосуванням формули розподілу бюджетних коштів, існуючими нормативами та коефіцієнтами, практикою їх застосування, підходами до визначення розподілу бюджетних коштів, співвідношення надходжень податків до місцевих і державного бюджетів. Зокрема, наголошувалося на необхідності ініціювання коректив, які б враховували наявний стан справ та тенденції розвиту, насамперед, щодо вилучень та субвенцій, що стосуються мінімальних потреб територіальної громади. Також ішлося про роль та можливості депутатів щодо перевірки витрачання бюджетних коштів та застосування відповідної процедури, ефективного використання наявних ресурсів.

Присутні погодилися – необхідно готувати пропозиції, експертні оцінки та розрахунки для центральних органів влади, об’єднуватися на рівні органів місцевого самоврядування, працювати з народними депутатами, аби ухвалювалися відповідні рішення – тоді будуть і необхідні зміни.

Час оприлюднення: 10 квітня 2012 р.

Виконавець:Бойко В.М..

конт. тел.: (0462) 676-052