Новини за 11 травня 2012р.

11 травня 2012 року
Про європейські традиції міського самоврядування – в Ніжині

«Подивіться, будь ласка, у цій стрічці є зйомки багатьох відомих українських міст: Києва, Харкова, Львову, Дніпропетровську, Одеси… І, звичайно, нашого Ніжина. Мабуть тому, що він став неповторною і важливою частиною нашої країни», – зазначив професор Ніжинського державного університету Григорій Самойленко під час семінару «Європейські традиції міського самоврядування». Проходив він у місті Миколи Гоголя 11 травня та призначався для місцевих депутатів та працівників апарату міськвиконкому. Відкрив навчання секретар міської ради Олег Кірсанов.

Розпочався семінар із презентації однойменної документальної стрічки, підготовленої минулого року. Як зазначив один з авторів сценарію, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації Володимир Бойко, творча група ще в період роботи над стрічкою обіцяла представити її в Ніжині. Адже над сценарієм працював професор університету Сергій Лепявко, а міське телебачення в особі його керівника, Сергія Ковальова, допомагало під час зйомок. Під час розмови підкреслювалося – завдяки розвитку місцевого самоврядування на засадах Магдебурзького права, в сенсі приналежності до єдиного правового, культурного, освітнього простору, міста України кілька століть були частиною європейської цивілізації.

Надалі мовилося про сучасні процеси – участь України в реалізації політики Східного партнерства, засади європейської інтеграції, складові Угоди про політичну асоціацію та поглиблену зону вільної торгівлі з Європейським союзом, принципи належного врядування та вимоги, які висуваються у зв’язку з їх запровадження до системи державного управління України.

Навчання, фактично, стало частиною підготовки до відзначення Дня Європи, що вже традиційно проводиться в Україні у другій половині травня.

Час оприлюднення: 11 травня 2012 р.

Виконавець: Чабак Л.А..

конт. тел.: (0462) 676-052