«Кращий державний службовець»

15 травня 2012 року
«Кращий державний службовець»

Навчання за програмою тематичного короткотермінового семінару розпочалося сьогодні в рамках проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу для учасників ІІ туру зазначеного конкурсу в центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

У відкритті навчання взяли участь начальник управління державної служби Головдержслужби України в області Ірина Протченко, а також директор центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

В ході семінару перед учасниками виступатимуть: заступник начальника управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області Ірина Галайко, начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван, заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, доктор історичних наук Дмитро Никоненко, головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Сергій Меженний та інші.

Протягом чотириденного навчання учасники розглядатимуть питання сучасної практики впровадження електронного врядування, ефективності державного управління та прийняття управлінських рішень, актуальні питання проходження державної служби, методів взаємодії органів влади з громадянами, проблеми правового статусу державних службовців та багато інших питань.

Навчальний процес триватиме до 18 травня п.р. включно.

Час оприлюднення: 15 травня 2012 р.

Виконавець: Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

* * *

«Актуальні питання управлінської діяльності, запровадження нового законодавства про державну службу»

постійнодіючий тематичний семінар під такою назвою розпочався також сьогодні в центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, призначений для керівників апаратів райдержадміністрацій, керуючих справами, секретарів виконавчих комітетів Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької міських рад.

Відкривали навчання заступник керівника апарату обласної державної адміністрації, магістр державної служби Юрій Музика, директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко та заступник директора Центру, магістр державної служби Петро Підгайний.

Під час триденного навчання слухачі матимуть змогу ознайомитись з темами, які присвячені питанням модернізації державної служби та державного управління, дотримання вимог нормативно-правових актів під час припинення юридичних осіб, скорочення чисельності та штату працівників, взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, діловодства та контролю виконавчої дисципліни в райдержадміністраціях, забезпечення органами виконавчої влади вимог виборчого законодавства в період підготовки та проведення виборів народних депутатів України, а також практичним аспектам застосування Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Програмою заходу також передбачено розгляд проектів документів Національного агентства України з питань державної служби щодо профілів професійної компетенції посад та критеріїв визначення переліку посад, які виконуватимуть функції з обслуговування, основних напрямів організаційно-масової роботи райдержадміністрацій, вивчення проблем належного врядування, його засад, елементів, принципів та ін.

Час оприлюднення: 15 травня 2012 р.

Виконавець: Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

* * *

15 травня Центр підвищення кваліфікації кадрів спільно з управлінням комунального майна обласної ради провів семінар-тренінг «Питання комунальної власності та управління спільною власністю територіальних громад» для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів влади Щорського району.

Відкрив навчання заступник голови районної ради Віталій Миколайович Запорожець. Він наголосив на важливості та актуальності теми семінару і висловив сподівання, що після нього посадовці матимуть достатньо знань для ефективного і швидкого врегулювання питань комунальної власності.

Проводила навчання головний спеціаліст відділу орендних відносин та організації розрахунків управління комунального майна обласної ради Людмила Юріївна Кушнір. Вона проаналізувала порядок відчуження та списання основних засобів, що перебувають у комунальній власності, зупинилася на питаннях ефективного управління і розпорядження об’єктами комунальної власності, на проблемах приватизації та оренди комунального майна.

Час оприлюднення:

Виконавець:Карпенко Т.К.

конт. тел.: (8-0462) 676 052