«Стиль, форми, методи роботи місцевих рад: регіональний та європейський досвід»

16 травня 2012 року
«Стиль, форми, методи роботи місцевих рад: регіональний та європейський досвід»

Керуючі справами виконавчих апаратів районних рад, начальники організаційних відділів районних рад, Деснянської та Новозаводської районних у Чернігові рад, працівники апарату обласної ради розпочали сьогодні навчання за програмою тематичного короткотермінового семінару в центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

У відкритті навчання взяли участь заступник керуючого справами, начальник організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради Олександр Антоненко, а також директор центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко, які зазначили, що семінар спрямований на вирішення актуальних питань в роботі місцевих рад.

В ході семінару перед учасниками виступатимуть: заступник голови обласної ради, доктор філософії в галузі ділового адміністрування Валентин Мельничук, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Сергій Фесенко, заступник керуючого справами, начальник організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради Олександр Антоненко, заступник начальника управління комунального майна обласної ради Сергій Свиридов, начальник організаційного відділу апарату облдержадміністрації Сергій Зозуля, начальник відділу інформаційного забезпечення виконавчого апарату обласної ради Олександр Соломаха, начальник юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради Поліна Богуш, начальник загального відділу виконавчого апарату обласної ради Олена Зубок, начальник відділу кадрової роботи та із зверненнями громадян виконавчого апарату обласної ради Надія Панич та ін.

Протягом чотириденного навчання учасники розглядатимуть питання місцевого самоврядування як фактору демократизації суспільства, належного врядування; вивчатимуть методику проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, поняття та види юридичної відповідальності за корупційні правопорушення. Програмою семінару також заплановано проведення ряд тематичних зустрічей, під час яких посадовці говоритимуть про взаємодію органів державної влади з органами місцевого самоврядування, практичні аспекти проходження служби в органах місцевого самоврядування, регламент роботи органу місцевого самоврядування, а також розглянуть багато інших питань, необхідних для вирішення під час семінару.

Навчальний процес триватиме до 18 травня п.р. включно.

Час оприлюднення: 16 травня 2012 р.

Виконавець: Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

* * *

16 травня 2012 року Центр підвищення кваліфікації кадрів у рамках підвищення кваліфікації державних службовців органів виконавчої влади та посадових осіб органів місцевого самоврядування провів у Ріпкинському районі виїзний семінар-тренінг на тему: «Культура усного та писемного ділового мовлення».

У відкритті семінару взяли участь Підгайний Петро Михайлович – заступник директора Центру, Павленко Тетяна Юріївна – керівник апарату Ріпкинської районної державної адміністрації.

Павленко Т.Ю., зокрема зазначила, що сьогодення вимагає від діяльності державного управлінця не тільки професійної майстерності, а й широкої загальної освіти, оскільки вона пов`язана з інтенсивним усним і писемним спілкуванням, передбачає широку мовленнєву практику, потребує точного вираження понять і категорій у різних сферах державного управління.

«Навряд чи слід комусь доводити, що мов¬ний чинник, серед інших, є надзвичайно важливим для іміджу державного службовця чи посадової особи місцевого самоврядування. – наголосив

Підгайний П.М., відкриваючи семінар. – Адже індивідуальне мовлення – своєрідна візитна картка кожної людини, за якою судять про її загальну ерудицію та обізнаність у своїй галузі діяльності.

Під час семінару Рижко Олена Василівна – заступник начальника загального відділу апарату облдержадміністрації, ознайомила присутніх із основними завданнями та організацією роботи з документами в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування та практичними аспектами підготовки розпорядчих документів.

Підгайний П.М. – заступник директора Центру у своєму виступі акцентував увагу присутніх на питаннях культури усного та писемного ділового мовлення державного службовця та посадової особи місцевого самоврядування й типових помилках в документах і методах їх усунення. Він, зокрема, зазначив, що дбаючи про мовну культуру держави, державні службовці та посадові особи мають бути взірцем правильного мовлення. Професійна діяльність держслужбовців та посадових осіб здійснюється через спілкування та пов’язана із сферою обслуговування. Тому рівень мовної культури є важливим аспектом формування іміджу державного службовця й установи, в якій він працює.

Час оприлюднення: 16 травня 2012 року.

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676 052