Новини за 26 червня 2012р.

26 червня 2012 року
ВИДАННЯ З НОВОГО АНТИКОРУПЦІЙНОГО ЗАКОНОДАВСТВАПРЕЗЕНТОВАНО В ПРЕС-КЛУБІ «ДІЛОВЕ СЛОВО»

До уваги присутніх було представлено три видання, присвячені розгляду нового законодавства з питань корупції та інформаційної сфери.

А саме, учасникам прес-клубу було презентовано збірники: «Нове антикорупційне законодавство», «Порядок та підстави притягнення до юридичної відповідальності за корупційні правопорушення» та «Інформаційно-правове регулювання: новели чинного законодавства».

Автори видань, заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації Наталія Мужикова та головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Сергій Меженний розповіли про перебіг роботи над збірниками, та торкнулися змісту видань.

Зокрема, у виданнях висвітлюється світовий досвід боротьби з корупцією та можливість його використання в умовах України, акцент зроблено на аналізі Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», також розглянуто нове чинне законодавство, що регламентує порядок та підстави притягнення до юридичної відповідальності за корупційні правопорушення.

Такого роду збірники, насамперед, призначені для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, але можуть бути корисними для всіх, хто цікавиться зазначеними питаннями.

Учасників засідання прес-клубу зацікавили, насамперед, практичні питання, пов’язані з презентованими виданнями, а саме: наскільки вдалося адаптувати національне законодавство до потреб Чернігівщини та висвітлити у збірниках проблеми регіону, яку практичну користь отримають читачі зазначених видань, чи є у збірниках посилання на конкретні приклади порушень антикорупційного законодавства та ін.

Презентовані видання підготовлені за ініціативи Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій. Заступник директора Центру Петро Підгайний розказав про роботу навчального закладу в цьому напрямку, освітній, інформаційній діяльності та наголосив на актуальності такого роду видань. В майбутньому, з ними можна буде ознайомитися на сайті Центру, а також в бібліотеках області.

Час оприлюднення: 26 червня 2012

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (8-0462) 676 052