Новини за 26 червня 2012р.

26 червня 2012 року
ВИДАННЯ З НОВОГО АНТИКОРУПЦІЙНОГО ЗАКОНОДАВСТВАПРЕЗЕНТОВАНО В ПРЕС-КЛУБІ «ДІЛОВЕ СЛОВО»

До уваги присутніх було представлено три видання, присвячені розгляду нового законодавства з питань корупції та інформаційної сфери.

А саме, учасникам прес-клубу було презентовано збірники: «Нове антикорупційне законодавство», «Порядок та підстави притягнення до юридичної відповідальності за корупційні правопорушення» та «Інформаційно-правове регулювання: новели чинного законодавства».

Автори видань, заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації Наталія Мужикова та головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Сергій Меженний розповіли про перебіг роботи над збірниками, та торкнулися змісту видань.

Зокрема, у виданнях висвітлюється світовий досвід боротьби з корупцією та можливість його використання в умовах України, акцент зроблено на аналізі Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», також розглянуто нове чинне законодавство, що регламентує порядок та підстави притягнення до юридичної відповідальності за корупційні правопорушення.

Такого роду збірники, насамперед, призначені для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, але можуть бути корисними для всіх, хто цікавиться зазначеними питаннями.

Учасників засідання прес-клубу зацікавили, насамперед, практичні питання, пов’язані з презентованими виданнями, а саме: наскільки вдалося адаптувати національне законодавство до потреб Чернігівщини та висвітлити у збірниках проблеми регіону, яку практичну користь отримають читачі зазначених видань, чи є у збірниках посилання на конкретні приклади порушень антикорупційного законодавства та ін.

Презентовані видання підготовлені за ініціативи Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій. Заступник директора Центру Петро Підгайний розказав про роботу навчального закладу в цьому напрямку, освітній, інформаційній діяльності та наголосив на актуальності такого роду видань. В майбутньому, з ними можна буде ознайомитися на сайті Центру, а також в бібліотеках області.

Час оприлюднення: 26 червня 2012

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 25 червня 2012р.

25 червня 2012 року
ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИДАНЬ З НОВОГО АНТИКОРУПЦІЙНОГО ЗАКОНОДАВСТВА
відбудеться в приміщенні прес-клубу «Ділове слово» 26 червня 2012 року

До уваги присутніх буде представлено три видання, присвячені розгляду нового законодавства з питань корупції та інформаційної сфери.

Зокрема будуть презентовані збірники: «Нове антикорупційне законодавство», «Порядок та підстави притягнення до юридичної відповідальності за корупційні правопорушення», «Інформаційно-правове регулювання: новели чинного законодавства».

У виданнях розлянуто світовий досвід боротьби з корупцією та можливість його використання в умовах України, акцент зроблено на аналізі Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», також висвітлено нове чинне законодавство, що регламентує порядок та підстави притягнення до юридичної відповідальності за корупційні правопорушення.

Учасниками презентації стануть автори збірників – заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації Наталія Мужикова та головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Олександр Меженний.

Видання підготовлені за ініціативи Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій і розраховані на державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, всіх хто цікавиться зазначеними питаннями.

Початок заходу: 26 червня 2012 року об 11.00.

Місце проведення: актовий зал управління у справах преси та інформації за адресою вул. Белінського, 11.

Тел. для довідок: 676-052., 067-461-73-86.

Запрошуємо до участі всіх бажаючих.

Новини за 20 червня 2012р.

20 червня 2012 року

19 червня Центр підвищення кваліфікації кадрів провів семінар-тренінг «Зміни в земельному законодавстві України» для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів влади Талалаївського району.

У відкритті та роботі семінару взяв участь перший заступник голови районної ради Сергій Борисович Дмитрюк. Він наголосив на важливості та актуальності тематики навчання і висловив сподівання, що віднині посадовці матимуть достатньо знань для ефективного і швидкого врегулювання земельних питань.

Проводив навчання завідувач сектору взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю головного управління Держкомзему у Чернігівській області Ігор Борисович Пузан.

Слухачі розглянули такі важливі питання, як реалізація права власності громадян на землю, механізми відведення та продаж земельних ділянок, оренда земель як складова розвитку товарних земельних відносин і соціального захисту селян.

Час оприлюднення: 20 червня 2012 р.

Виконавець: Карпенко Т.К.

конт. тел.: (0462) 676-052

Новини за 19 червня 2012р.

19 червня 2012 року

Сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочалося навчання новопризначених спеціалістів відділів, управлінь облдержадміністрації, райдержадміністрацій за професійною програмою підвищення кваліфікації (друга сесія).

У відкритті заходу взяв участь заступник директора Центру Петро Підгайний.

Протягом тижня слухачі матимуть змогу послухати представників обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Головного управління праці і соціального захисту населення облдержадміністрації, Управління держаної служби Головдержслужби України в Чернігівській області, Українського інституту національної пам’яті, Північно-східного регіонального Центру страхового фонду документації і також прослухають ряд лекцій, на яких будуть висвітлені питання запобігання торгівлі людьми та соціальні аспекти вирішення цієї проблеми; трудових правових відносин, стресу у роботі державного службовця, енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії – застосування європейського досвіду в Україні, соціального партнерства як фактора стабілізації ситуації на ринку праці, .

Також у слухачів буде можливість взяти участь у засіданні за «круглим столом» на тему: «Значення Конституції України у розбудові демократичної незалежної держави та її консолідуюча роль у розвитку в Україні громадянського суспільства», який проведуть Володимир Бобруйко – заступник начальника Головного управління юстиції в Чернігівській області, Інна Кебець – завідувач сектора правової роботи, правової освіти, реєстрації нормативно-правових актів та систематизації законодавства Головного управління юстиції в Чернігівській області, магістр державного управління.

Завершиться друга сесія навчання комп’ютерним тестуванням, що допоможе об’єктивно оцінити якість знань, засвоєних під час двох сесій.

Час оприлюднення: 19 червня 2012 р.

Виконавець: Сірик А.С.

конт. тел.: (0462) 676-052

Новини за 18 червня 2012р.

18 червня 2012 року

в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочалося навчання бухгалтерів сільських, селищних, міських рад за професійною програмою підвищення кваліфікації (друга сесія).

Протягом тижня слухачі матимуть змогу послухати представників Головного фінансового управління, Державної фінансової інспекції в області, Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, Головного управління Держкомзему в області, Державної податкової адміністрації в області та взяти участь у конверсаторіумах, на яких будуть висвітлені питання бухгалтерського обліку та звітності в бюджетних установах, індексації та корегування заробітної плати, списання основних засобів з балансу сільської ради, методики розрахунку земельного податку.

За період тижневого навчання слухачі матимуть змогу вивчити організацію та досвід роботи органу місцевого самоврядування, а саме Ковчинської сільської ради Куликівського району під час виїзного заняття.

Завершиться друга сесія навчання комп’ютерним тестуванням, що допоможе об’єктивно оцінити якість знань, засвоєних під час двох сесій.

Час оприлюднення: 18 червня 2012 р.

Виконавець: Сірик А.С.

конт. тел.: (0462) 676-052

Новини за 15 червня 2012р.

15 червня 2012 року

14 червня 2012 року Центр підвищення кваліфікації кадрів підвищення кваліфікації провів виїзний семінар-тренінг на тему: «Брендинг міст. Презентація Чернігівської області» для посадових осіб місцевого самоврядування, працівників виконавчих органів Прилуцької міської ради.

У відкритті та роботі семінару-тренінгу взяв участь Тарас Скорик – заступник начальника відділу стратегічного планування та інвестицій управління економічного розвитку Прилуцької міської ради, який наголосив на значимості семінару для слухачів та актуальності тематики навчання.

Провів семінар Юрій Ткач – заступник начальника відділу культури Чернігівської міської ради. Він розказав присутнім про брендинг як важливий інструмент розвитку територій в умовах конкурентної боротьби між ними. Слухачі ознайомились з теоретичними засадами брендування, поняттями “бренд”, “ідентичність бренду”. На досвіді міста Чернігова та Чернігівської області ознайомились із засадами розробки концепції створення бренду території. Було підкреслено, що в умовах сучасного світу розвиток території багато в чому залежить від створеної нею системи комунікації для презентації власного іміджу та диференціації від конкурентних територій.

Час оприлюднення: 15 червня 2012 р.

Виконавець: Карпенко Т.К.

конт. тел.: (0462) 676-052

«Депутат місцевої ради: статус, повноваження, організація роботи»:

8 червня 2012 року
«Депутат місцевої ради: статус, повноваження, організація роботи»:

8 червня 2012 року Центр підвищення кваліфікації кадрів підвищення кваліфікації провів виїзний семінар-тренінг на тему: «Депутат місцевої ради: статус, повноваження, організація роботи» депутатів районної ради та посадових осіб місцевого самоврядування Менського району.

Цей семінар збігся із днем чергового навчання в Школі місцевого самоврядування Менського району.

У відкритті та роботі семінару-тренінгу взяв участь Лях Віктор Васильович – заступник голови Менської районної ради, який акцентував увагу на значимості теми семінару як для депутатів місцевих рад, так і для посадових осіб місцевого самоврядування, які, в свою чергу, хочуть серйозно поглибити свої знання, покращити ефективність депутатської діяльності та отримати відповіді на актуальні питання.

Підгайний Петро Михайлович – заступник директора Центру, у своєму виступі зазначив, що під час проведення такого роду навчальних семінарів учасники отримають нові знання та навички, які необхідні їм у повсякденній роботі в місцевих радах, адже часто депутати місцевих рад постійно постають перед проблемами недостатності теоретичних знань та практичного досвіду у своїй повсякденній роботі, що призводить до уповільнення процесу становлення та розвитку місцевого самоврядування, незадовільного вирішення проблем тих громад, інтереси яких вони мали б відстоювати.

Перед учасниками семінару також виступили Негода Олександра Іванівна – заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату Чернігівської обласної ради та Пузан Ігор Борисович – начальник сектора взаємодії зі ЗМІ і зв’язків з громадськістю головного управління Держкомзему в Чернігівській області. Увагу присутніх було акцентовано на питаннях: порядку внесення і розгляду депутатських запитів та звернень; участі депутатів у діяльності ради й організації роботи постійних та інших комісій; взаємовідносин обласної та районної рад з територіальними громадами сіл, селищ, міст в системі органів місцевого самоврядування, а також розглянуто тему: «Земля як базового ресурсу місцевого самоврядування: проблеми управління».

Час оприлюднення: 11 червня 2012 р.

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052