Короткотерміновий семінар з питань виконання підпункту 200.1 Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка. Ефективна держава»

31 серпня 2012 року
Короткотерміновий семінар з питань виконання підпункту 200.1 Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка. Ефективна держава»

відбувся в Центрі підвищення кваліфікації кадрів. У відкритті семінару взяли участь начальник відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації Віктор Сухоруков; директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко; головний спеціаліст відділу методичного забезпечення діяльності кадрових служб органів державної влади Управління методичного забезпечення діяльності кадрових служб Наталія Камінська; завідувач сектору управління персоналом на державній службі експертно-аналітичного відділу Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Анжела Кукуля. Серед слухачів були керівники апаратів райдержадміністрацій, начальники відділів апарату облдержадміністрації, представники кадрових служб її структурних підрозділів та територіальних представництв центральних органів виконавчої влади. Всього – 131 посадовець. За допомогою відеоконференцзв’язку в семінарі також взяли участь представники комісій з підготовки профілів професійної компетентності райдержадміністрацій.

Під час відкриття наголошувалося: питання модернізації державної служби є ключовим для посадовців, які працюють в органах державної влади. Протягом семінару йшлося про поточний стан реалізації адміністративної реформи, розглядалися питання функціонування служб персоналу в умовах впровадженння нового законодавства про державну службу, порядок проведення конкурсу на заміщення посад в органах державної влади. Слухачі мали можливість ознайомитися з особливостями проведення функціонального обстеження органів виконавчої влади, розробки профілів професійної компетентності та деякими іншими питаннями. Повний відеозвіт про семінар незабаром буде розміщено на сайті Центру.

Час оприлюднення: 3 вересня 2012

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 23 серпня 2012р.

23 серпня 2012 року
«Сопряженная модернизация» – як оптимальний шлях розвитку сучасних російсько-українських взаємин.

Ця теза стала мотивом презентації монографії Віктора Мироненка «Російський вплив в Україні в 1991–2011 роках». Захід відбувся в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів за участі науковців, громадських діячів, журналістів, представників органів влади.

В рамках презентації керівник Центру українських досліджень Інституту Європи РАН, головний редактор журналу «Современная Европа» Віктор Мироненко розказав присутнім про свою наукову діяльність, творчі задуми та детально зупинився на змістовному наповненні монографії.

Зокрема, він проаналізував проблеми російсько-українських міждержавних взаємин та розвиток російської політики стосовно України протягом перших двадцяти років її незалежності. Відповідаючи на запитання присутніх щодо подальшого розвитку україно-російських відносин, автор зазначив, що успішними вони будуть лише за спрямованості на модернізацію обох країн.

З монографією Віктора Мироненка можна ознайомитися тут

Час оприлюднення: 23 сепня 2012

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052

ПРЕС-АНОНС

20 серпня 2012 року
ПРЕС-АНОНС

Громадська презентація монографії Віктора Мироненка«Російський вплив в Україні в 1991–2011 роках»

23 серпня в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій відбудеться презентація дослідження «Політичний вплив Росії в Україні (1991 – 2011 рр.)». В монографії проаналізована новітня історія російсько-українських міждержавних взаємин та розвиток російської політики стосовно України протягом перших двадцяти років її незалежності.

Передбачається виступ автора, керівника Центру українських досліджень Інституту Європи РАН, головного редактора журналу «Современная Европа» Віктора Мироненка, та обговорення.

Початок заходу: 23 серпня 2012 року о 15.00.

Місце проведення: аудиторія № 1 Центру.

Тел. для довідок: 676-052., 067-461-73-86.

Запрошуємо до участі всіх бажаючих.

Новини за 1 серпня 2012р.

1 серпня 2012 року
Круглий стіл «Аналіз Закону України „Про громадські об’єднання“: чи потрібні зміни?»

1 серпня 2012 року в м. Чернігові за ініціативи Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації, Громадської ради при облдержадміністрації, за сприяння Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації, представників громадських організацій було проведено круглий стіл, на якому було обговорено Закон України «Про громадські об’єднання» (вступає у дію з 1 січня наступного року).

Представники Головного управління юстиції та Державної податкової служби у Чернігівській області – Ірина Жмака і Тамара Пищур – прокоментували основні нововведення закону. Після чого лідери громадських організацій відверто висловлювали свої зауваження та пропозиції, дискутували, задавали питання, на які отримали аргументовані відповіді. При цьому більшість учасників «круглого столу» впевнені в тому, що новий закон, порівняно з попереднім, ухваленим ще в 1992-му, істотно розширює права та можливості громадських об’єднань.

Учасники круглого столу відмітили необхідність доопрацювання окремих положень Закону, зокрема, щодо визначення статусу громадських об’єднань (Законом визначено три види статусу громадських об’єднань: «дитяче», «молодіжне», «всеукраїнське»). Багато питань викликали дії громадських об’єднань після введення в дію нового закону щодо осередків громадських організацій. Також представники громадськості наголошували на необхідність внесення змін до чинного законодавства, зокрема, Податкового кодексу, позаяк нині це створює штучні бар’єри для утворення та діяльності інститутів громадянського суспільства, а податкове навантаження не стимулює розвиток громадських організацій та їх підтримку вітчизняними благодійниками.

Всі пропозиції, що були висловлені під час «круглого столу», будуть узагальнені і передані до Кабінету Міністрів України. А Уряд, як суб’єкт законодавчої ініціативи, має право звернутися до Верховної Ради України та Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, яка працює при Президентові України.

Загалом, лідери громадських об’єднань переконані: Закон України «Про громадські об’єднання» — це вагомий крок України до європейських демократичних стандартів та стане новим вагомим поштовхом для розвитку громадянського суспільства.

Джерело: Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації