«Актуальні питання управлінської діяльності, запровадження нового законодавства про державну службу»

5 вересня 2012 року
«Актуальні питання управлінської діяльності, запровадження нового законодавства про державну службу»

другий етап постійнодіючого тематичного семінару розпочався сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Він призначений для керівників апаратів райдержадміністрацій, керуючих справами, секретарів виконавчих комітетів Чернігівської, Ніжинської, Прилуцької міських рад. У відкритті навчання взяли участь заступник голови, керівник апарату обласної державної адміністрації Микола Стрілець.

Семінар присвячений питанням реформування та модернізації державної служби, насамперед шляхом імплементації нових підзаконних нормативних актів Кабінету Міністрів України та Нацдержслужби України. Розповідаючи про виконавчу владу як складову державного управління та критерії її ефективності, Микола Стрілець відзначив необхідність забезпечення належного професійного рівня керівника та чіткого усвідомлення поставлених завдань, насамперед стовно модернізації державної служби.

Під час семінару увага слухачів звертатиметься на такі питання: дисциплінарна відповідальність державних службовців, зміни у системі оплати праці, складові соціального захисту та методів стимулювання; порядку обчислення стажу державної служби; порядку ведення та зберігання особових справ державних службовців; порядку оцінювання результатів службової діяльності; питання присвоєння рангів та визначення співвідношень між рангами державних службовців і рангами посадових осіб місцевого самоврядування та іншими спеціальними званнями; затвердження Типового порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби та деякі інші. Також розглядатимуться практичні аспекти розробки профілів професійної компетентності посад державної служби.

***

«Регіональний розвиток: розробка та управління проектами, залучення додаткових ресурсів для територіальних громад»

Навчання за програмою тематичного короткотермінового семінару проходитиме 5-7 вересня в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для голів територіальних громад.

Протягом семінару слухачі розглянуть питання щодо участі територіальних громад у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, співпраці районної державної адміністрації та територіальних громад щодо реалізації проектів. Наступні зустрічі будуть присвячені аспектам модернізації державного управління в Україні; презентації території як одного з факторів розвитку зовнішньої торгівлі та залучення інвестицій; сучасним інструментам розвитку інвестиційної діяльності в регіоні; основам брендування територій, знайомству з програмами міжнародної технічної допомоги та іншими грантовими установами.

Для учасників семінару запланована серія практичних занять щодо особливостей підготовки проектів, розробки презентацій територій, техніки проведення презентацій.

Час оприлюднення: 5 вересня 2012

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (8-0462) 676 052