Професійна програма підвищення кваліфікації секретарів сільських, селищних, міських рад (друга сесія)

10 вересня 2012 року
Професійна програма підвищення кваліфікації секретарів сільських, селищних, міських рад (друга сесія)

проходить в Центрі підвищення кваліфікації кадрів з 10 по 14 вересня за напрямом 1501 «Державне управління» (ПППК). Відкрив заняття директор Центру Володимир Бойко.

Протягом навчання слухачі візьмуть участь у тематичних зустрічах та конверсаторіумах, де розглядатимуться такі питання: організаційно-кадрове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування, організація роботи зі зверненнями громадян, форми участі громадян у місцевій демократії, соціальне партнерство як фактор стабілізації ситуації на ринку праці, порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування.

Також висвітлюватимуться деякі аспекти практичного характеру: правове регулювання діловодства та архівної справи, складання номенклатури та формування справ; оформлення субсидій, надання державних соціальних допомог; ведення господарського обліку в сільських і селищних радах; військовий облік військовозобов’язаних і призовників в органах місцевого самоврядування.

Слухачі обговорюватимуть питання роботи органів місцевого самоврядування під час «круглого столу» з обміну досвідом. Завершиться навчання за професійною програмою комп’ютерним тестуванням стосовно змісту та якості отриманих ними протягом обох сесій знань.

***

«Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування»

під такою назвою в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбувся тематичний короткостроковий семінар для для новопризначених спеціалістів виконавчих апаратів обласної та районних рад, виконавчих комітетів рад міст районного значення.

Для слухачів виступали: Меженний Сергій Олександрович – головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації, який розповів про сучасне антикорупційне законодавство України, Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції» та соціальні передумови, поняття, сутність корупції в Україні та світовий досвід у сфері боротьби з корупцією;

Мужикова Наталія Михайлівна – заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації, магістр державного управління, яка схарактеризувала систему корупційних правопорушень в Україні та особливості відповідальності за їх вчинення;

Чабак Людмила Анатоліївна – учений секретар Центру, кандидат філософських наук, яка окреслила психологічні аспекти запобігання корупційним правопорушенням в органах державної влади та місцевого самоврядування. По закінченню одноденного семінару слухачі отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 11 вересня 2012 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052