Професійна програма підвищення кваліфікації землевпорядників сільських, селищних, міських рад (друга сесія)

17 вересня 2012 року
Професійна програма підвищення кваліфікації землевпорядників сільських, селищних, міських рад (друга сесія)

проходить в Центрі підвищення кваліфікації кадрів з 17 по 21 вересня за напрямом 1501 «Державне управління» (ПППК).

Протягом навчання висвітлюватимуться наступні теми: стратегічні напрямки діяльності землевпорядної служби у світлі проведення економічних реформ, ведення державного земельного кадастру та реєстрації прав на землю, зміни до законодавства щодо регулювання земельних відносин, визначення форм власності на землю та механізми реалізації права власності на землю громадян, колізії і прогалини у земельному законодавстві та шляхи їх подолання, завершення земельної реформи як стратегічний напрямок реалізації дорожньої карти реформ уряду.

Також слухачі звернуть увагу на методичні засади складання проектів землеустрою щодо формування землеволодінь та землекористувань, розробку схем і землеустрою, особливості оренди земель як важливої складової розвитку товарних земельних відносин і соціального захисту селян, грошової оцінки земель населених пунктів, ринкових складових механізму приватизації земельних ділянок шляхом укладання цивільно-правових угод. На практичних заняттях учасники навчання розширять свої знання щодо застосування комп’ютерних технологій у веденні обліку земель в органах місцевого самоврядування. Завершиться навчання за професійною програмою комп’ютерним тестуванням щодо змісту та якості отриманих слухачами протягом обох сесій знань.

***

«Професійна програма підвищення кваліфікації бухгалтерів сільських, селищних, міських рад (друга сесія)»

проходить в Центрі підвищення кваліфікації кадрів з 17 по 21 вересня за напрямом 1501 «Державне управління» (ПППК). Відкрив заняття директор Центру Володимир Бойко.

Програмою навчання передбачена низка тематичних зустрічей та конверсаторіумів, присвячених таким питанням, як бухгалтерський облік та звітність в бюджетних установах, особливості виконання місцевих бюджетів в умовах їх казначейського обслуговування, порядок нарахування і сплати внесків до Пенсійного фонду України, індексація та корегування заробітної плати, порядок проведення інвентаризації в сільських радах.

На інших заняттях слухачі розглянуть зміни до законодавчих актів, що регулюють порядок проходження служби в органах місцевого самоврядування, особливості процедури подання звітів про зайнятість і працевлаштування інвалідів, оренди земель як важливої складової розвитку товарних земельних відносин і соціального захисту селян.

Протягом практичних занять учасники навчання удосконалюватимуть своє вміння працювати з електронними таблицями Microsoft Excel для ведення бухгалтерського обліку. Завершиться навчання за професійною програмою комп’ютерним тестуванням стосовно змісту та якості отриманих ними протягом обох сесій знань.

Час оприлюднення: 18 вересня 2012 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052