Круглий стіл з питань впровадження програм розвитку лідерства на регіональному рівні

11 жовтня 2012 року
Круглий стіл з питань впровадження програм розвитку лідерства на регіональному рівні

відбувся сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Захід відкрив заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук. З презентацією Програми розвитку лідерства – 2012, спрямованої на виявлення та застосування лідерських якостей держслужбовців, виступив завідувач сектору юридичного забезпечення та кадрового обліку Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Олександр Калиновський. Директор Чернігівського ЦППК Володимир Бойко ознайомив слухачів з досвідом впровадження програм розвитку лідерства в Чернігівській області. Заступник начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області Ірина Галайко розповіла про досвід роботи з Президентським кадровим резервом “Нова еліта нації”.

До участі в обговоренні були запрошені представники облдержадміністрації, обласної ради, Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, вищих навчальних закладів м. Чернігова, магістратури ЧДТУ “Державна служба”, учасники конкурсів з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву “Нова еліта нації” та “Кращий державний службовець”, представники громадських організацій.

Жвава дискусія розгорнулась з приводу питань модернізації державного апарату, реформування системи державної служби та підвищення ефективності державного управління. Після доповідей і обговорення учасники круглого столу виробили ряд відповідних пропозицій, які будуть оформлені протокольно та надіслані для подальшого розгляду до Нацдержслужби.

***

Короткотерміновий семінар з питань проведення функціонального обстеження органів виконавчої влади

проходив сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. У відкритті семінару взяли участь завідувач сектору юридичного забезпечення та кадрового обліку Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Олександр Калиновський; заступник начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області Ірина Галайко; начальник відділу кадрової роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Віктор Сухоруков та заступник директора Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Петро Підгайний. Серед слухачів були керівники, заступники керівників, представники кадрових служб структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, начальники відділів апарату облдержадміністрації, представники вищих навчальних закладів. За допомогою відеоконференцзв’язку в семінарі також брали участь представники комісій з проведення функціонального обстеження райдержадміністрацій.

Насамперед наголошувалося, що функціональний аналіз має стати важливим інструментом у реформуванні структури державного управління. Впрожовж семінару висвітлювалися теоретичні засади обстеження функцій органів влади; сутність функціонального обстеження діяльності державного органу, методика його проведення; організація проведення та узагальнення функціонального обстеження. Слухачі мали можливість ознайомитися з досвідом проведення функціонального обстеження в Україні та закордоном. Насамкінець учасникам семінару було презентовано результати проведення функціонального обстеження в Чернігівській обласній та районних державних адміністраціях.

***

«Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування»

Відбувся черговий одноденний семінар з серії запланованих, учасниками якого стали керівники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Державної податкової адміністрації в області (150 чол.). У відкритті заходу взяв участь директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко.

Слухачі мали змогу ознайомитись із особливостями сучасного антикорупційного законодавства України, положеннями Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»; розглянути соціальні передумови, поняття, сутність та систему корупційних правопорушень в Україні, світовий досвід у сфері боротьби з корупцією; з’ясувати особливості відповідальності за вчинення корупційних правопорушень та психологічні аспекти їх запобігання в органах державної влади та місцевого самоврядування.

По завершенню семінару слухачі отримали відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 11 жовтня 2012 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052