«Організація роботи з виплати пенсій в органах Пенсійного фонду України»

16 жовтня 2012 року
«Організація роботи з виплати пенсій в органах Пенсійного фонду України»

під такою назвою в Центрі підвищення кваліфікації кадрів з 15 по 18 жовтня проходить тематичний короткостроковий семінар для начальників відділів з виплати пенсій управлінь Пенсійного фонду України в містах та районах області. У відкритті навчання взяли участь директор Центру Володимир Бойко та заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Марія Помилуйко.

Програмою навчання передбачена серія тематичних зустрічей та консерваторіумів, присвячених таким питанням, як: модернізація державної служби та державного управління. Закон України «Про державну службу»; сучасне антикорупційне законодавство України; Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції»; організація роботи з виконання законів України, постанов Кабінету Міністрів України при вирішенні питань пенсійного забезпечення; основні завдання органів Пенсійного фонду України по удосконаленню роботи, дотриманню вимог чинного законодавства при призначенні, перерахунках та виплаті пенсій; порядок виплати пенсій за довіреністю; припинення та поновлення виплати пенсій; порядок виплати пенсій у разі виїзду за кордон; порядок виплати пенсій особам, які перебувають на повному державному утриманні; правові аспекти призначення пенсій в органах Пенсійного фонду України.

На практичних заняттях слухачі опановуватимуть програму АСОПД/КОМТЕХ, що застосовується для відпрацювання новопризначених, поновлених, взятих на облік пенсійних справ та справ, по яких проведено перерахунок пенсій та ведення електронної бази відрахувань.

***

Професійна програма підвищення кваліфікації землевпорядників сільських, селищних, міських рад (друга сесія)

проходить в Центрі підвищення кваліфікації кадрів з 15 по 19 жовтня за напрямом 1501 «Державне управління» (ПППК).

Протягом навчання висвітлюватимуться наступні теми: стратегічні напрямки діяльності землевпорядної служби у світлі проведення економічних реформ; ведення державного земельного кадастру та реєстрації прав на землю, зміни до законодавства щодо регулювання земельних відносин, визначення форм власності на землю та механізми реалізації права власності на землю громадян; колізії і прогалини у земельному законодавстві та шляхи їх подолання; механізми приватизації земель державних і комунальних підприємств; заходи щодо охорони земель та збереження родючості ґрунтів; методичні засади складання проектів землеустрою щодо формування землеволодінь та землекористувань, розробки схем і землеустрою; грошова оцінка земель населених пунктів, ринкові складові механізму приватизації земельних ділянок шляхом укладання цивільно-правових угод.

Низка зустрічей буде присвячена таким питанням, як особливості відповідальності за вчинення корупційних правопорушень; зміни до законодавчих актів, що регулюють порядок проходження служби в органах місцевого самоврядування; етикет посадової особи. На практичних заняттях учасники навчання вдосконалять свої знання щодо застосування комп’ютерних технологій у веденні обліку земель в органах місцевого самоврядування. Наприкінці навчання слухачі пройдуть комп’ютерне тестування на предмет змісту та якості отриманих протягом обох сесій знань.

Час оприлюднення: 16 жовтня 2012 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052