«Особливості закупівлі за державні кошти. Зміни у законодавстві»

24 жовтня 2012 року
«Особливості закупівлі за державні кошти. Зміни у законодавстві»

під такою назвою сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів пройшов тематичний короткотерміновий семінар для працівників, відповідальних за здійснення державних закупівель.

У відкритті заходу взяли участь начальник управління з питань розвитку промисловості та державних закупівель головного управління економіки облдержадміністрації Олег Саранін та директор Центру Володимир Бойко.

Програмою семінару заплановано висвітлення таких тем, як: сучасний стан нормативно-правової бази у сфері державних закупівель в Україні; аналіз основних змін законодавства, перспективи застосування рамкових угод; особливості проведення процедур закупівель з урахуванням останніх змін законодавства; дотримання вимог законодавства під час здійснення видатків розпорядниками бюджетних коштів, попередній оперативний контроль виконання договорів за результатами процедур закупівель; дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції при проведенні державних закупівель; основні порушення, виявлені під час проведення моніторингу ризикових операцій та державних закупівель.

Під час круглих столів розпорядники коштів місцевих бюджетів поділилися досвідом щодо вирішення проблемних питань при здійсненні процедур закупівель та обговорили нагальні питання у сфері державних закупівель.

***

«Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування»

Відбувся черговий одноденний семінар з серії запланованих, учасниками якого стали керівники та спеціалісти структурних підрозділів апарату Державної податкової адміністрації в області (150 чол.). У відкритті заходу взяв участь директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко.

Слухачі мали змогу ознайомитись із особливостями сучасного антикорупційного законодавства України, положеннями Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»; розглянути соціальні передумови, поняття, сутність та систему корупційних правопорушень в Україні, світовий досвід у сфері боротьби з корупцією; з’ясувати особливості відповідальності за вчинення корупційних правопорушень та психологічні аспекти їх запобігання в органах державної влади та місцевого самоврядування.

По завершенню семінару слухачі отримали відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 24 жовтня 2012 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052