Новини за 20 листопада 2012р.

20 листопада 2012 року

20 листопада ц.р. Центр підвищення кваліфікації кадрів у рамках підвищення кваліфікації для 167 державних службовців органів виконавчої влади райдержадміністрації, територіальних підрозділів ЦОВВ в районі та посадових осіб місцевого самоврядування Бобровицького району провів виїзний семінар-тренінг на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на держаній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

У відкритті семінару-тренінгу взяв участь голова Бобровицької районної державної адміністрації Іван Андрійович Захарченко. Він підкреслив актуальність винесених на семінар питань щодо організації роботи із підвищення кваліфікації посадовців з питань запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування.

Проводила семінар заступник начальника юридичного відділу апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Михайлівна Мужикова.

Упродовж семінару Н.Мужикова розповіла присутнім про особливості відповідальності за вчинення корупційних правопорушень, систему корупційних правопорушень в Україні та як трактуються корупція, корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Після закінчення семінару кожен учасник семінару отримав відповідні методичні матеріали, розроблені Центром підвищення кваліфікації кадрів, та сертифікати про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 20 листопада 2012 р.

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

«Технології прийняття управлінських рішень. Імідж посадової особи місцевого самоврядування»

під такою назвою з 20 по 23 листопада в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проходить тематичний короткостроковий семінар, призначений для заступників голів районних рад.

У перший день навчання з слухачами зустрівся заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук.

В наступні дні впродовж лекцій та тематичних зустрічей висвітлюватимуться такі питання: місцеве самоврядування як фактор демократизації суспільства; концепції належного врядування та сталого розвитку: засади, елементи, принципи; зміни у системі оплати праці державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування, інших складових соціального захисту та методів стимулювання; адміністративні процедури та їх правове регулювання в контексті запозичення зарубіжного досвіду для України; повноваження органів місцевого самоврядування: володіння, користування та розпорядження об’єктами комунальної власності; особливості роботи виконавчих апаратів місцевих рад; робота з документами в органах місцевого самоврядування; повноваження органів місцевого самоврядування з питань вчинення нотаріальних дій; нове антикорупційне законодавство України. методика проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Слухачі візьмуть участь у серії тренінгів, присвячених формуванню іміджу посадової особи місцевого самоврядування, особливостям керівництва та лідерства в управлінні колективом, типології конфліктів у колективі та способам їх вирішення.

Час оприлюднення: 20 листопада 2012 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052