Новини за 24 грудня 2012р.

24 грудня 2012 року

у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбулася міжрегіональна відеоконференція на тему: «Роль В’ячеслава Чорновола у відновленні незалежності України та становленні української державності» за участю науковців вищих навчальних закладів, представників державних установ та громадських організацій Чернігова, Івано-Франківська, Чернівців та Кіровограда.

У відкритті взяв участь Володимир Бойко – директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців, який зазначив, що саме сьогодні виповнюється 75 років з дня народження В’ячеслава Максимовича Чорновола – українського громадського та політичного діяча, письменника, публіциста, дисидента та одного із засновників національно-визвольного руху шістдесятників. В.Бойко акцентував увагу на тому, що відеоконференція проводиться у рамках заходів з нагоди відзначення 75-річчя від дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола, затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2012 року №1011-р.

Від Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації взяв слово Сергій Бутко – науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті, який відмітив, що В’ячеслав Чорновіл є знаковою постаттю в національній пам’яті України, є зразком борця за незалежність, зупинився на значному вкладі В’ячеслава Максимовича в розвитку аналітичної преси, зокрема на його діяльності, як шеф-редактора незалежної громадсько-політичної газети “Час/Time.

Тамара Демченко – доцент Інституту історії, етнології та правознавства ім. О.М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка окреслила стан суспільно-політичної ситуації в країні через призму сьогодення та відзначила визначний особистий внесок В’ячеслава Максимовича у національне відродження України, послідовне відстоювання ідеї побудови незалежної Української держави, його активну громадську і політичну діяльність.

Іван Панченко – учасник боротьби за незалежність Україги в 1989-1992 роках розповідав про В’ячеслава Чорнова, як про людину доброчесну і порядну. Він також висловив думку, що українцям треба згуртовуватися навколо національних ідей, задекларованих у свій час В.Чорноволом, задля розбудови демократичної європейської держави.

Ігор Соф’їн – заступник начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації окреслив заходи, які будуть проводитися органами виконавчої влади та місцевого самоврядування в місті Чернігові та Чернігівській області з нагоди відзначення 75-річчя від дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола.

Для представників громадських та політичних організацій Івано-Франківська В.Чорновіл є уособленням борця з «совєтським» режимом та ментальністю. На їх думку, основні проблеми, які спливають на сьогоднішньому політичному олімпі, можна вирішити за умови консолідації політичних сил в боротьбі з антиукраїнськими викликами та з метою вирішення загальнонаціональних інтересів.

Керівники окремих організацій політичних партій Кіровограда зосередили увагу на моральних поставах людей, якi свого часу оточували В.Чорновола, i яким нинi необхiдно продовжувати його справу. Вони наголосили, що найбiльшим уроком В’ячеслава Чорновола i його поколiння, був урок спiвучастi. В.Чорновiл не чекав, поки iсторiя дасть шанс, вiн i його поколiння самi творили цей iсторичний шанс, хоч час був непростий.

Науковці із Чернівців констатували, що нинiшнiй владi потрiбний позитивний iдеал для наслiдування. Владнi структури у якостi такого iдеалу пробують пiднести постать В.Чорновола та його iдеї. Незалежнiсть, Чорновiл та смак перемоги – повиннi стати невiд’ємною трiадою сучасного свiдомого українця. Але чи стане? Адже ж є сили, якi будуть тому протидiяти.

Усі учасники міжрегіональної відеоконференції висловили думку про те, що ім.’я В’ячеслава Максимовича Чорновола у суспiльнiй свiдомостi невiд’ємно пов’язане з незалежнiстю України, i сам народ його визнав нацiональним героєм.

Час оприлюднення: 24 грудня 2012 р.

Виконавець: Сірик А.С.

конт. тел.: (0462) 676-052

ПРЕС-АНОНС

21 грудня 2012 року
ПРЕС-АНОНС

24 грудня 2012 року

у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбудеться міжрегіональна відеоконференція на тему: «Роль В’ячеслава Чорновола у відновленні незалежності України та становленні української державності».

Місце проведення: аудиторія №1 Центру (проспект Миру, 43)

Початок відеоконференції: о 10.00 год.

У роботі відеоконференції візьмуть участь науковці вищих навчальних закладів, представники державних установ та громадських організацій Чернігова, Івано-Франківська, Чернівців та Кіровограда.

Час оприлюднення: 21 грудня 2012 р.

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052

Новини за 19 грудня 2012р.

19 грудня 2012 року

18 та 19 грудня Центр підвищення кваліфікації кадрів провів семінар-тренінг «Організація діяльності депутата районної, міської рад» для голів постійних комісій та депутатів відповідно Куликівської та Городнянської районних рад.

Під час семінару були розглянуті такі питання: правові засади організації та діяльності місцевого самоврядування в Україні, нормотворчість органів місцевого самоврядування, основні напрями діяльності та правовий статус депутатів місцевих рад. Увагу присутніх було акцентовано на особливостях складання оформлення та редагування нормативно-правових актів органів місцевого самоврядування. Депутати отримали роз’яснення щодо інструментарію роботи депутата, розібрали депутатські запити, звернення, запитання (порядок їх внесення і розгляду). Окрема увага була приділена участі депутатів у діяльності ради, розгляду роботи постійних та інших комісій ради.

Проводили заняття начальник юридичного відділу апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Мужикова та заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату Чернігівської обласної ради Олександра Негода.

Час оприлюднення: 19 грудня 2012 р.

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

«Регіональний розвиток: розробка та управління проектами, залучення додаткових ресурсів для територіальних громад»

12 грудня 2012 року
«Регіональний розвиток: розробка та управління проектами, залучення додаткових ресурсів для територіальних громад»

Навчання за програмою тематичного короткотермінового семінару для голів територіальних громад проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 12 по 14 грудня.

Програмою навчання запланована серія тематичних зустрічей та конверсаторіумів, на яких висвітлюватимуться такі теми як участь територіальних громад у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування; презентація території як один з факторів розвитку зовнішньої торгівлі та залучення інвестицій; сучасні інструменти розвитку інвестиційної діяльності в регіоні; транскордонне співробітництво та особливості його здійснення в Україні; досвід розробки та управління проектами в територіальній громаді; основи брендування територій та брендування Чернігівської області – за та проти.

Окрім цього, слухачі звернуть увагу на особливості співпраці районної державної адміністрації та територіальних громад щодо реалізації проектів; загальні положення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно; земельне законодавство щодо регулювання земельних відносин, реалізація права власності громадян на землю та залучення додаткових коштів; ознайомляться з програмами міжнародної технічної допомоги та іншими грантовими установами.

На практичних заняттях учасники семінару вчитимуться складати проекти, розглянуть структуру проектної заявки, опановуватимуть розробку презентацій територій та техніку їх проведення.

Час оприлюднення: 12 грудня 2012 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Новини за 7 грудня 2012р.

7 грудня 2012 року

7 грудня 2012 р. завершилось навчання групи військовослужбовців у селищі Десна за курсом «Менеджер рекламно-видавничої діяльності».

«Отримані знання, я думаю, нададуть можливість Вам знайти своє місце в сучасних умовах. Ця програма допомогла не одному десятку військовослужбовців влаштуватись у цивільному житті», – зазначив менеджер програми «НАТО-Україна» з перепідготовки військовослужбовців Крістофер Штаудт під час підбиття підсумків цього навчання.

В підбитті підсумків навчання взяли участь директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко, начальник відділу територіального управління «Північ» Олександр Почечун. Присутні наголосили на важливості такого роду навчань, побажали, щоб кожний слухач, який закінчив курси використав набутий досвід у повсякденному житті.

«Ми висловлюємо вдячність організаторам цього навчання, тому що офіцери отримали сучасні знання з комп’ютерних програм – такі необхідні в сучасних умовах», — підкрекреслив староста групи Михайло Караман.

По завершенню навчання слухачам були вручені свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка з курсу «Менеджер рекламно-видавничої діяльності» та сертифікати НАТО.

Час оприлюднення: 7 грудня 2012 р.

Виконавець: Коваленко Н.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

«Реалізація державної політики з питань захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру»

5 грудня 2012 року
«Реалізація державної політики з питань захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру»

Під такою назвою сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбувся одноденний семінар для начальників управлінь та відділів з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрацій, міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук. У відкритті заходу взяв участь начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи обласної державної адміністрації В’ячеслав Рига.

За програмою семінару відбулася низка тематичних зустрічей та конверсаторіумів, на яких розглядалися основні напрямки діяльності місцевих органів виконавчої влади і виконавчих органів місцевих рад із забезпечення достатнього рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру; обговорювалися шляхи підвищення ефективності проведення превентивних заходів, спрямованих на зниження ризиків виникнення надзвичайних ситуацій, збереження життя і здоров’я населення, зміни в нормативно-правових актах з питань цивільного захисту населення, положення Кодексу цивільного захисту України, заходи щодо вдосконалення територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Чернігівської області та основні напрямки здійснення заходів цивільного захисту Чернігівської області у 2013 році.

Окрім цього, для слухачів висвітлювалися такі питання, як принципові засади організації й стандартизації функціонального навчання державних службовців, інших адміністративно-управлінських кадрів і фахівців у сфері цивільного захисту; модернізація державної служби та державного управління, нове законодавство про державну службу та спеціальні вимоги під час проходження державної служби.

Час оприлюднення: 5 грудня 2012 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

Новини за 4 грудня 2012р.

4 грудня 2012 року

4 грудня Центр підвищення кваліфікації кадрів провів семінар-тренінг «Зміни в земельному законодавстві України» для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів влади Куликівського району.

Відкрила навчання заступник голови, начальник агропромислового розвитку районної державної адміністрації Ніна Володимирівна Клочок. Вона наголосила на важливості та актуальності теми семінару і висловила сподівання, що після тренінгу посадовці матимуть достатньо знань для ефективного і швидкого врегулювання земельних питань.

Під час міні-лекції та виконання практичних вправ слухачі розглянули важливі питання, а саме: реалізація права власності громадян на землю, механізми відведення та продаж земельних ділянок, оренда земель як складова розвитку товарних земельних відносин і соціального захисту селян.

Проводив заняття завідувач сектору взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю головного управління Держкомзему у Чернігівській області Ігор Борисович Пузан.

Час оприлюднення: 5 грудня 2012 р.

Виконавець: Карпенко Т.К.

конт. тел.: (0462) 676-052

Новини за 3 грудня 2012р.

3 грудня 2012 року

За професійною програмою підвищення кваліфікації з 3 по 7 грудня в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проходить новопризначених спеціалістів виконавчих апаратів обласної та районних рад, виконавчих комітетів рад міст районного значення за професійною програмою підвищення кваліфікації (друга сесія). У відкритті заходу взяв участь директор Центру Володимир Бойко.

Протягом тижня слухачі візьмуть участь у серії тематичних зустрічей та конверсаторіумів, на яких розглядатимуться питання повноважень органів місцевого самоврядування (володіння, користування та розпорядження об’єктами комунальної власності); статус та діяльність депутатів місцевих рад, постійних та інших комісій місцевих рад; системи та особливостей відповідальності за вчинення корупційних правопорушень; організаційно-кадрового забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування; зв’язків з громадськістю в системі управлінської діяльності органу державної влади; мотиваційних аспектів діяльності посадової особи місцевого самоврядування; стану та перспектив впровадження нетрадиційних та відновлювальних джерел енергії і альтернативного палива тощо.

На практичних заняттях учасники навчання працюватимуть над культурою усного та писемного ділового мовлення посадової особи місцевого самоврядування, звернуть увагу на типові помилки в документах і методи їх усунення; опановуватимуть особливості сучасних комп’ютерних технологій у діяльності органів місцевого самоврядування; ознайомляться з роботою Чернігівської районної ради.

Завершиться навчання захистом випускних робіт слухачів та комп’ютерним тестуванням на предмет якості знань, отриманих ними протягом обох сесій.

Час оприлюднення: 4 грудня 2012 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052