Новини за 2 січня 2013р.

2 cічня 2013 року
ЗБІРНИК «РОЗУМОВСЬКІ ЗУСТРІЧІ» ВИХОДИТЬ ДРУКОМ

Побачив світ збірник матеріалів науково-практичної конференції «Розумовські зустрічі», підготовлений громадською організацією «Сіверський інститут регіональних досліджень».

До збірки включено тези та доповіді учасників конференції «Розумовські зустрічі», що відбулася в м. Чернігові 28 листопада 2012 року. Захід було спрямовано на роз’яснення серед громадськості низки питань адміністративної реформи та державного управління.

Тематично видання складається з трьох розділів, присвячених українському та світовому досвіду реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування; проблемам реформування адміністративно-територіального устрою в Україні; історії владних інституцій в Україні.

Книга призначенa для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, політологів, істориків, викладачів, аспірантів, студентів і всіх, хто цікавиться питаннями реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, українським та світовим досвідом функціонування державної служби, адміністративно-територіального устрою України, оптимізацією системи органів місцевого самоврядування та перспективами розвитку територіальних громад населених пунктів.

Матеріали друкуються в авторській редакції українською та російською мовами з незначними коректорськими правками.

Видання здійснено за фінансової підтримки з обласного бюджету на виконання обласної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012 – 2015 роки «Чернігівська громада».

Ознайомитися зі збірником матеріалів можна буде на сайті Сіверського інституту регіональних досліджень.

***

ВИСТУПИ УЧАСНИКІВ «РОЗУМОВСЬКИХ ЗУСТРІЧЕЙ» В МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ

Виступи та доповіді учасників науково-практичної конференції «Розумовські зустрічі», що відбулася в м. Чернігові 28 листопада 2012 року за фінансової підтримки з обласного бюджету на виконання обласної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012–2015 роки «Чернігівська громада», стали доступними в мережі Інтернет.

У виступах розкриваються питання реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, український та світовий досвід функціонування державної служби, аспекти адміністративно-територіального устрою України, оптимізації системи органів місцевого самоврядування та перспективи розвитку територіальних громад населених пунктів. Окремий блок присвячено історії владних інституцій в Україні.

Серед авторів доповідей та виступів – фахівці-практики з органів державної влади та місцевого самоврядування, науковці, освітяни, представники громадських інституцій міст Брянська, Чернігова, Києва, зокрема Національної академії державного управління при Президентові України, Інституту законодавства Верховної Ради України, Українського інституту національної пам’яті, Київського офісу Інституту Кеннана, Брянського філіалу Російської академії народного господарства та державної служби при Президентові Російської федерації, Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, Славутицької міської ради, Семенівської міської ради, Ніжинської районної ради, Головного управління Держкомзему у Чернігівській області, низки вищих навчальних закладів.

Анотації виступів додаються.

Ознайомитися з доповідями та виступами можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Ot1HSq_gtnE&list=PLjLGJonloKhvZA8KJMcNpTiGaPGZG2Oj-

Час оприлюднення: 2 січня 2013 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052