«Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи»

7 лютого 2013 року
«Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи»:

Організаційна зустріч зі студентами випускних курсів вищих навчальних закладів м. Чернігова, які вивили бажання взяти участь у програмі залучення молоді до державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, 7 лютого поточного року пройшла в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Заступник голови Чернігівської обласної ради, доктор філософії в галузі ділового адміністрування Валентин Мельничук, наголосивши на необхідності залучення до державної служби молодих та кваліфікованих фахівців, зазначив: «Державна служба – це можливість самореалізації молодої людини, прояву її організаторських здібностей та перший крок до політичної еліти. Важливим є створення дієздатної команди управлінців, що сприятиме успішному і перспективному розвитку нашого народу», – наголосив Валентин Мельничук.

Про досвід роботи в органах державної влади та місцевого самоврядування, існуючі програми залучення молоді до державної служби розповів в. о. заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань, голова обласної організації Спілки молодих державних службовців Юрій Музика. Також він зазначив, що молоді люди мають шанс потрапити на державну службу, виявляючи активну громадську позицію та беручи участь у роботі громадських організацій.

Ірина Галайко, в.о. начальника управління державної служби Головдежслужби України в області розповіла про реалізацію державної політики у сфері державної служби в Чернігівській області, зміни в чисельності працівників області, які працювали в органах виконавчої влади, місцевого самоврядування. Вона акцентувала увагу на основних аспектах реалізації президентської програми «Нова еліта нації».

Про власний шлях до державної служби розповіли студентам учасники програми попередніх років: головний спеціаліст з питань комп’ютеризації відділу інформаційного забезпечення там зв’язків з громадськістю виконавчого апарату обласної ради Максим Цирулін; головний спеціаліст Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Володимир Максимович. Вони зазначили, що майбутнє навчання в Центрі надасть уявлення про державну службу, можливість поспілкуватися з керівниками державних органів та місцевого самоврядування та, зрештою, проявити себе у цій галузі.

В рамках заходу студенти пройшли тестування на предмет знання Конституції України, Закону України «Про державну службу», написали творчу роботу на тему «Чим мене приваблює державна служба». За їх результатами формуватиметься група учасників семінару, що проходитиме наприкінці березня.

Час оприлюднення: 7 лютого 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052