Новини за 13 лютого 2013р.

13 лютого 2013 року

«Круглий стіл» з питань відкритості органів виконавчої влади та проведення конкурсу «Приязна адміністрація»

Відбувся сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з метою обговорення актуальних проблем та кращих практик взаємодії органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з громадськістю та значення Всеукраїнського конкурсу «Приязна адміністрація» як інноваційного інструменту удосконалення роботи органів виконавчої влади.

Організували захід Національне агентство України з питань державної служби, Чернігівська обласна державна адміністрація, Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області, Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. Серед учасників «круглого столу» – представники обласної і районних державних адміністрацій, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування, громадські діячі, експерти та науковці, що працюють у сфері публічної адміністрації, журналісти (понад 60 осіб).

У відкритті «круглого столу» взяли участь начальник відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації Віктор Сухоруков; т.в.о. начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області Ірина Галайко; директор Центру Володимир Бойко.

Стосовно конкурсу «Приязна адміністрація» Віктор Сухоруков відзначив, що він «став одним із інструментів контролю громадськості над діяльністю державних органів і буде сприяти реалізації поставлених Президентом України завдань щодо системного удосконалення та професіоналізації державної служби».

Ірина Галайко зазначила, що конкурс є одним із етапів відновлення довіри з боку пересічних громадян до діяльності владних структур. Удосконалення концепції конкурсу покликане сприяти проведенню адміністративної реформи у частині реформування державно-управлінських відносин та побудови відповідальної і прозорої системи державної служби. Його подальше проведення повинно мати на меті «комплексний пошук та поширення ефективних методів та форм роботи органів виконавчої влади у частині налагодження ефективних взаємовідносин з громадськістю, забезпечення прозорості та відкритості державної служби».

В подальших виступах доповідачі торкнулися різних аспектів щодо відкритості органів виконавчої влади. Директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Андрій Подорван розповів про запровадження оцінки діяльності органів виконавчої влади за напрямом «робота з громадськістю». Начальник загального відділу апарату облдержадміністрації Олена Фурсова проаналізувала наявний стан справ із забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації. Директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко у своїй доповіді наголосив на необхідності запровадження системи заходів щодо підвищення рівня професійної компетентності державних службовців за напрямом роботи з громадськістю, розповів про їхні форми.

Про власний досвід стосовно взаємодії з громадськістю та сприяння розвитку громадянського суспільства розповіли переможці конкурсу «Приязна адміністрація», представники Головного управління МНС України в Чернігівській області та Сосницької райдержадміністрації.

Наприкінці «круглого столу» його учасники висловили низку пропозицій щодо поліпшення відкритості державних органів та налагодження ефективної взаємодії з громадськістю, а зокрема: рекомендувати місцевим райдержадміністраціям направити на навчання у 2013 р. працівників з питань налагодження ефективної взаємодії місцевих органів виконавчої влади з громадськістю; активно впроваджувати в практику своєї роботи сучасні комунікаційні технології та нові форми роботи з громадськістю, своєчасно розміщувати та оновлювати інформацію на власних Інтернет-ресурсах та брати активну участь у конкурсі «Приязна адміністрація» в подальшому.

Час оприлюднення: 13 лютого 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052