ПРЕС-АНОНС

15 лютого 2013 року
Презентація серії плакатів «З історії адміністративно-територіального устрою Чернігово-Сіверщини: тисячоліття владних інституцій в регіоні»

Презентація серії плакатів «З історії адміністративно-територіального устрою Чернігово-Сіверщини: тисячоліття владних інституцій в регіоні» відбудеться в прес-клубі «Ділове слово» 19 лютого 2013 року.

Тематична експозиція з 15 плакатів, що у хронологічній послідовності висвітлюють розвиток владних інституцій, зміни територіального устрою Чернігово-Сіверщини від часів Давньої Русі до сьогодення, підготовлена за участі співробітників Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій разом з Сіверським інститутом регіональних досліджень.

Кожен окремий плакат відображає процес становлення адміністративно-територіального поділу, органів влади, місцевого самоврядування Чернігово-Сіверщини на певному етапі української історії (Давня Русь, Литовсько-польська доба, Гетьманщина, Російська імперія, період національно-визвольних змагань 1917–1921 рр., СРСР, сучасна Україна).

Плакати складаються з коротких історичних нарисів, карт, гербів адміністративно-територіальних одиниць та населених пунктів, схем управлінських структур, історичних документів, портретів та біографій державних і громадських діячів. Інформаційне наповнення підготовлене на основі матеріалів з архівосховищ, бібліотек та музеїв Чернігова, Ніжина, інших міст області, Києва, приватних колекцій.

Про серію зазначених плакатів йшлося в передачі студії «Діалог» Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії «Сівер-Центр».

Ознайомитися з відеосюжетом можна за посиланням: http://www.youtube.com/watch?v=UT8yktwCAB0

Електронна версія плакатів доступна для ознайомлення та скачування за посиланням: http://www.siver.uct.ua/biblioteka.php

Дата презентації:19 лютого 2013 року.

Початок: об 11.00.

Місце проведення: актовий зал управління у справах преси та інформації облдержадміністрації (вул. Белінського, 11).

Тел. для довідок: 676-052, 067-461-73-86.

Запрошуємо до участі всіх бажаючих.

Час оприлюднення: 15 лютого 2013 р.

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676-052