Курс для військовослужбовців «Комп’ютерна графіка і дизайн»

5 квітня 2013 року
Курс для військовослужбовців «Комп’ютерна графіка і дизайн»

розпочалося навчання за курсом «Комп’ютерна графіка і дизайн» для військовослужбовців, що звільняються або плануються на звільнення зі Збройних сил України у зв’язку з їх реформуванням. Навчання триватиме в Центрі підвищення кваліфікації кадрів протягом 2 місяців в рамках Програми «НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців».

З побажаннями успішного навчання до слухачів звернувся менеджер програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців Крістофер Штаудт. Він розповів про досвід впровадження програми в Україні, та складові її фінансування. «Цього року за нашою програмою проходять навчання близько 800 військовослужбовців у 26 містах України. За час функціонування програми в ній взяли участь до 5700 чоловік». Пан Штаудт навів інші приклади подібних проектів, що діяли та запроваджуються в країнах Африки, Середньої Азії, Балкан та Росії.

«Мета програми – адаптація службовців до цивільного життя. Знання комп’ютера на сьогоднішній день вже стало звичною вимогою будь-кого з роботодавців. Інше питання, якими знаннями володіє той, хто влаштовується на роботу», – зазначив директор Центру Володимир Бойко, розповідаючи про перелік тем, що опанують слухачі протягом найближчих двох місяців.

У відкритті навчання також взяли участь заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Меженний та заступник обласного військового комісара Олександр Лапа. Вони відзначили наукову та викладацьку базу Центру, сприятливу психологічну атмосферу для отримання необхідних знань та висловили впевненість, що отримані знання будуть корисними та стануть в нагоді військовослужбовцям у їх подальшому житті та працевлаштуванні.

Цьогоріч програми комп’ютерної графіки та дизайну в Центрі опановуватимуть 20 військовослужбовців. Програма навчання розрахована на 224 академічні години і є частиною співробітництва між Україною та НАТО у сфері перепідготовки та адаптації до цивільного життя військовослужбовців.

***

Виїзне заняття студентів Чернігівського центру у Нацдержслужбі, Верховній Раді України та її Комітетах

Виїзне заняття в м. Київ 4 квітня вже традиційно було проведено для студентів випускних курсів державних вищих навчальних закладів Чернігова, які навчаються в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації за програмою семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи».

В рамках візиту студенти відвідали Національне агентство України з питань державної служби. Під час зустрічі учасників заняття було ознайомлено з основними напрямами роботи Нацдержслужби України, Центру адаптації державної служби України до стандартів ЄС та Школи вищого корпусу державної служби.

Зокрема, Микола Дячишин – заступник Голови Нацдержслужби України звернув увагу на проблеми іміджу державної служби у суспільстві та завдання поточної реформи, розповів про новий закон України «Про державну службу» та зазначив, що «державна служба – це, насамперед, служба, яка передбачає безпосередню роботу з людьми, розуміння їх проблем».

Лариса Жабенко – начальник Відділу професійного навчання Нацдержслужби України зупинилася на основних напрямках роботи Національного агентства України з питань державної служби, серед яких: нормативне та правове забезпечення Закону України «Про державну службу», професійне навчання державних службовців, державна кадрова політика, адаптація державної служби до стандартів Європейського Союзу та ін.

Більш детально про діяльність Центру адаптації державної служби України до стандартів ЄС з питань реформування державної служби України розповіла Олеся Цикалюк, заступник директора – начальник відділу управління проектами Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, та ознайомила присутніх з організацією державної служби в інших країнах та, зокрема, міжнародним співробітництвом Нацдержслужби України.

Про специфіку проведення спецперевірок розповів Олександр Підорін – заступник начальника контрольного управління Нацдержслужби України.

Основні аспекти діяльності Школи вищого корпусу державної служби, та, зокрема, реалізацію двох тренінгових програм розкрила Оксана Кунцова – перший заступник директора Школи вищого корпусу державної служби.

В другій половині дня студенти відвідали Верховну Раду України, а також зустрілися з представниками Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму та Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України.

Студенти оглянули головний будинок Верховної Ради України (кулуари, конференц-зал, балкон), поспілкувалися з керівником секретаріату Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Вірою Скалозуб та заступником завідувача секретаріату Костянтином Слободянюком, які розповіли про його діяльність, механізми проходження законопроектів. Додаткову увагу слухачів привернув виступ голови підкомітету з питань молодіжної політики, сім’ї та дитинства Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Миколи Жука, який зазначив, що в його Комітеті немає політики, тому в ньому представлені члени всіх фракцій Верховної Ради. Народний депутат України розповів студентам про низку законодавчих ініціатив Комітету, що стосуються сім’ї, молоді та спорту.

Також студенти зустрілися з керівником секретаріату Комітету з питань науки і освіти Борисом Чижевським та головним консультантом цього ж Комітету Євгеном Красняковим, проаналізували проекти Закону України «Про освіту».

Час оприлюднення: 5 квітня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052