Навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації за напрямом 1501 «Державне управління»

8 квітня 2013 року
Навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації за напрямом 1501 «Державне управління»

Сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочалося навчання для секретарів сільських селищних міських рад, що триватиме з 8 по 12 квітня 2013 року (1 сесія). У відкритті взяв участь директор Центру Володимир Бойко.

Програмою навчання запланована серія тематичних зустрічей та конверсаторіумів, на яких висвітлюватимуться правові засади діяльності органів місцевого самоврядування; державної реєстрації актів цивільного стану відповідно до положень сімейного законодавства; положення сучасного антикорупційного законодавства України, закону України «Про засади запобігання та протидії корупції; порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування; питання запобігання та протидії легалігації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом; нові вимоги діловодства та оформлення документів відповідно до інструкції з діловодства Чернігівської обласної ради; організація діяльності сільських та селищних рад в системі органів місцевого самоврядування та їх постійних комісій.

В рамках навчання слухачі розглянуть особливості угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС; підготовки та запровадження програм соціально-економічного та культурного розвитку, цільових програм; форми участі громадян у місцевій демократії; методи формування гендерної чутливості у державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування; аспекти Закону України «Про правила етичної поведінки. Окреме практичне заняття буде присвячене захисту комп’ютерів від вірусів та налаштуванню операційної системи. Також розглядатиметься низка питань, присвячених змінам до законодавства щодо регулювання земельних відносин, реалізації права власності громадян на землю; ведення державного земельного кадастру; державній реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Час оприлюднення: 8 квітня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052