«Доступ до публічної інформації»

11 квітня 2013 року
«Доступ до публічної інформації»

11 квітня 2013 р. в форматі «круглого столу» відбулася відеконференція присвячена питанням законодавства щодо доступу до публічної інформації. Учасниками заходу стали представники Луганського, Київського Чернігівського центрів підвищення кваліфікації, органів місцевого самоврядування та громадських організацій. Від Чернігова участь у відеоконференції взяли начальник відділу інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради Олександр Соломаха та начальник загального відділу виконавчого апарату Чернігівської обласної ради Олена Зубок.

Одним із ключових моментів відеоконференції стало обговорення міжнародного досвіду та наявної в Україні ситуації у сфері доступу громадян до публічної інформації. Віце-президент Європейської мережі навчальних закладів для державних службовців Паоло Круньола розповів присутнім про запровадження з 1 січня 2013 р. в кантоні Тічино (Швейцарія) нового закону «Про інформацію та прозорість держави». Окресливши основні переваги та загрози, пан Круньола зазначив, що закон розширить можливості громадян щодо захисту своїх прав, моніторингу рішень, що приймають владні інституції та формування відповідної громадської думки.

В свою чергу українські експерти звернули увагу на особливості застосування положень Закону України «Про доступ до публічної інформації», рівень ефективності реагування на запити громадян з боку владних структур та суперечності, пов’язані з обмеженням доступу до публічної інформації та захистом персональних даних.

Час оприлюднення: 11 квітня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052