«Порівняння вигод і втрат від приєднання України до Митного союзу РБК та Угоди про Асоціацію з ЄС»

22 травня 2013 року
«Порівняння вигод і втрат від приєднання України до Митного союзу РБК та Угоди про Асоціацію з ЄС»

Веб-конференція «Порівняння вигод і втрат від приєднання України до Митного союзу РБК та Угоди про Асоціацію з ЄС» відбулася 22 травня в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації в рамках відзначення Днів Європи.

Через мережу Інтернет участь у заході взяли експерти та громадськість Києва, Миколаєва, Сум, Хмельницького, Черкас, Чернівців, Чернігова та Харкова. Організаторами заходу виступили Сіверський інститут регіональних досліджень, Центр Європейської Інформації «Буковина-Європа», Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях».

«Будь-яка економічна угода не є гарантією економічного зиску. Успіх можливий тоді, коли держава системно та послідовно реалізовує взяті на себе зобов’язання з реформування законодавства, створення сприятливого інвестиційного клімату. Ніхто не зробить за Україну її «домашнє завдання». Укладення Угоди про асоціацію з ЄС та вільну торгівлю, залучення європейських інвестицій та технологій – це шанс для України модернізувати власну економіку», – зазначив головний експерт на веб-конференції, голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський. Як зауважили інші експерти, Україні довелось би виконувати певні зобов’язання у разі приєднання до Митного союзу. Але в цьому випадку Україна стає частиною митного простору Росії, Білорусі та Казахстану, а досягнуті домовленості та напрацювання з ЄС втратили б свій сенс. Також доповідачі звернули уваги на необхідність адекватної оцінки власних ресурсів щодо реалізації взятих Україною зобов’язань, укладання об’єктивних, неполітизованих розрахунків.

У заході брали участь та висловлювали свою думку представники громадських організацій, місцевих органів влади, науковці, ЗМІ.

Час оприлюднення: 22 травня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

22 травня 2013 року

22 травня на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 6 липня 2011 року №642-р «Про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань запобігання і протидії проявам корупції на державній та службі в органах місцевого самоврядування» з метою удосконалення системи професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування в контексті нового антикорупційного законодавства Центр підвищення кваліфікації кадрів для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів виконавчої влади Менського району провів виїзний семінар-тренінг на тему: «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування».

У відкритті семінару-тренінгу взяла участь керівник апарату Менської районної державної адміністрації Вікторія Неруш, яка відзначила актуальність обраної теми семінару, нею було підкреслено, що практика проведення таких семінарів сприяє покращенню обізнаності державних службовців й посадових осіб місцевого самоврядування району із новим антикорупційним законодавством.

Заступник директора Центру Петро Підгайний у вступному слові акцентував увагу присутніх на тому, що основною метою такого навчання є засвоєння знань про зміни в антикорупційному законодавстві та шляхи реалізації антикорупційної політики в Україні, а також розвиток системи знань і умінь, які забезпечують здатність запобігати виникненню корупційних діянь, протидіяти проявам корупції і усувати наслідки правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Проводили семінар начальник юридичного відділу апарату обласної державної адміністрації Наталія Мужикова та заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Сергій Меженний.

Упродовж семінару Н.Мужикова висвітлила питання особливостей відповідальності за вчинення корупційних правопорушень та системи корупційних правопорушень в Україні.

Як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією, про це розповів слухачам С.Меженний. Усі учасники семінару-тренінгу отримали відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 22 травня 2013 р.

Виконавець: Підгайний П.М.

конт. тел.: (0462) 676-052