ПРЕС-АНОНС

30 травня 2013 року
«Організація міжмуніципальної співпраці з метою вирішення питань утилізації сміття в малих містах/селищах»

В рамках проекту «Сталий розвиток малих міст Чернігівської області» 30-31 травня в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проходить черговий семінар для міських та селищних голів Чернігівської області. Метою нинішньої зустрічі є ознайомлення учасників з європейськими підходами щодо міжмуніципальної співпраці з метою вирішення проблем утилізації сміття у малих містах/селищах.

Перед слухачами виступатиме керівник управління економіки та розвитку м. Кемптен Ріхард Шісль, який розповідатиме про систему утилізації відходів у м. Кемптен та організацію спрямованої на це міжмуніципальної співпраці. Учасники семінару ознайомляться з принципами організації міжмуніципальної співпраці в Баварії; європейськими інструментами налагодження міжмуніципальної співпраці; системою адміністрування міжмуніципальних об`єднань зі спалення відходів та утилізацією будівельного сміття в Баварії. Під час занять слухачі матимуть змогу обмінюватися думками щодо запровадження аналогічних до запропонованої систем утилізації відходів у власних містах та правових можливостей організації міжмуніципальної співпраці в Україні. Модератором дискусій виступатиме керівник Інституту врядування Анатолій Чемерис. В рамках семінару відбудеться ознайомчий візит до Седнева, під час якого учасники ознайомляться з ключовими точками розвитку містечка.

Час оприлюднення: 30 травня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052

***

Оцінювання учасників конкурсу з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»

1 червня 2013 року в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбудеться оцінювання учасників конкурсу з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» у 2013 році в Чернігівській області. Захід є одним із етапів виконання Указу Президента України від 5 квітня 2012 р. № 246 «Про Президентський кадровий резерв “Нова еліта нації”». Безпосереднім організатором є Національне агентство України з питань державної служби та його територіальні підрозділи. Методичний і технічний супровід забезпечує Національна академія державного управління при Президентові України.

Оцінювання відбудеться у 4 етапи:

• тестування на предмет володіння загальними та спеціальними знаннями, необхідними вміннями та навичками;

• тестування з іноземної мови;

• анкетування з визначення морально-психологічних та ділових якостей;

• інтерв’ю з учасниками.

Для забезпечення прозорості та неупередженості перші два етапи здійснюються дистанційним методом.

За отриманими результатами формуватиметься обласний рейтинговий список кандидатів, який надалі стане частиною загальнонаціонального. Саме на його основі визначатиметься склад Президентського кадрового резерву.

Дата проведення: 1 червня 2013 року.

Час проведення: 13.00.

Місце проведення: м. Чернігів, пр-т Миру, 43, (конференц-зал Будинку засідань обласної ради, 3 поверх).

Тел. для довідок: (0462) 676-052, (0462) 774-312, (067) 4617386.

Електронна пошта: chcppk@gmail.com