ПРЕС-АНОНС

31 травня 2013 року
Науково-практична конференція «Хрещення Київської Русі – визначна подія в історії українського народу»

5 червня 2013 року в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбудеться науково-практична конференція «Хрещення Київської Русі – визначна подія в історії українського народу».

В конференції, що організована на виконання Указу Президента України від 21 січня 2013 року № 34 «Питання організації та проведення заходів з відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі» візьмуть участь провідні науковці, працівники Українського інституту національної пам’яті, Київського представництва інституту Кеннана, Інституту історії України НАН України, низки вищих начальних закладів з Києва, Чернігова, зокрема доктори історичних наук, професори Олексій Толочко, Володимир Ричка, Алла Киридон, В’ячеслав Мордвинцев та ін.

Передбачається, що робота конференції буде сконцентрована за двома напрямами: історичному (насамперед, щодо періоду Давньої Русі) та філософсько-культурологічному.

Зокрема, планується розглянути питання, що стосуються християнізації України-Русі в суспільно-культурній парадигмі, поширення християнства на Русі до Володимирового хрещення, місця Києва та Чернігова у поширенні християнства на Русі, монастирів та храмів Чернігова, політичної історії формування Чернігівського пантеону за давньоруської доби та ін.

До участі в науковій конференції запрошуються науковці, викладачі, студенти, журналісти, всі, кого цікавить зазначена проблематика.

Дата проведення: 5 червня 2013 року.

Час проведення: 10.00 – 15.00.

Місце проведення: м. Чернігів, пр-т Миру, 43, (конференц-зал Будинку засідань обласної ради, 3 поверх).

Тел. для довідок: (0462) 676-052, (0462) 774-312, (067) 4617386.

Електронна пошта: siverian@gmail.com