«Хрещення Київської Русі – визначна подія в історії українського народу»

6 червня 2013 року
«Хрещення Київської Русі – визначна подія в історії українського народу»

Таке твердження – назва науково-практичної конференції до 1025-ї річниці хрещення Київської Русі, що відбулася 5 червня 2013 року в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Захід організований на виконання Указу Президента України від 21 січня 2013 року № 34 «Питання організації та проведення заходів з відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі» та за ініціативою облдержадміністрації й обласної ради. Співорганізаторами виступили також Департамент культури, туризму, національностей та релігії облдержадміністрації, Чернігівська міська рада, Український інститут національної пам’яті, Інститут Кеннана, Сіверський інститут.

Від імені голови Чернігівської облдержадміністрації Володимира Хоменка учасників конференції привітав перший заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко. З вітальним словом до присутніх звернулися керуючий Чернігівською єпархією Української Православної Церкви архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, член-кореспондент НАН України Олексій Толочко, директор Центру Володимир Бойко.

Робота конференції відбувалася за двома напрямами, що стосувались відповідно історичних та культурно-філософських аспектів розвитку християнства на теренах України. Свої доповіді представили провідні вчені – представники наукових інституцій та вищих навчальних закладів Києва, Чернігова, Ніжина, Дніпропетровська, зокрема, Володимир Ричка, В’ячеслав Мордвинцев, Володимир Личковах, Алла Киридон, Сергій Лепявко, Лілія Терещенко-Койдан та ін. Серед найбільш обговорюваних тем було місце та значення Володимирового хрещення у подальшому розвитку українських земель, процеси християнізації на Русі до і після прийняття християнства Володимиром, роль Києва та Чернігова в цьому, постаті діячів Православної церкви, історія монастирів та церков Чернігово-Сіверщини.

Участь у конференції взяли також представники релігійних конфесій, громадських організацій, викладачі, студенти, журналісти.

***

Тематичний короткотерміновий семінар «Запровадження та функціонування системи управління якістю в органах державної влади та місцевого самоврядування відповідно до стандарту ДСТУ ISO 9001-2009» проводить Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації 5-6 червня 2013 р. Участь у навчанні беруть спеціалісти апаратів, управлінь та відділів районних державних адміністрацій, Чернігівської, Ніжинської та Прилуцької міських рад.

Під час занять увага слухачів звертається на питання модернізації державної служби та державного управління; підготовки проектів актів в органах державної влади та місцевого самоврядування; інформаційних технологій в державному управлінні. Поряд з цим, учасникам навчання розповідається про сучасне уявлення та вимоги системи управління якістю відповідно до стандарту ДСТУ ISO 9001:2009; висвітлюються особливості впровадження системи управління якістю відповідно до стандарту ДСТУ IWA 4:2009 в суб’єктах місцевого самоврядування та виконавчої влади; структура та порядок розроблення документації системи управління якістю; практичний підхід до побудови документації системи управління якістю відповідно до стандарту ДСТУ ISO 9001:2009.

Окреме практичне заняття присвячене аспектам запровадження системи електронного документообігу як складової функціонування системи управління якістю в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Час оприлюднення: 6 червня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052