«Розроблення інвестиційної візитки міста/селища»

10 червня 2013 року
«Розроблення інвестиційної візитки міста/селища»

Під такою назвою в рамках проекту «Сталий розвиток малих міст Чернігівської області» 10, 11 червня 2013 р. в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проходить консультаційний семінар для міських та селищних голів Чернігівської області.

Після представлення статистичних даних своїх міст та селищ учасники навчання ознайомляться з форматом інвестиційної візитки міста та дізнаються, які показники необхідно включити у презентацію «Інвестиційна картка міста». Під час занять очільники міст та селищ Чернігівщини розглянуть європейські принципи розроблення та управління проектами у публічній сфері; визначать систему знань з управління проектами для міського/селищного голови. Отримані знання вони матимуть змогу застосувати під час розроблення інвестиційних візиток своїх міст та селищ, що і буде їх основним завданням на наступний семінар.

Консультацію проводить керівник Інституту врядування Анатолій Чемерис.

***

10-14 червня 2013 р. Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проводить навчання для новопризначених спеціалістів відділів, управлінь облдержадміністрації та райдержадміністрацій. У відкритті заходу взяв участь директор Центру Володимир Бойко.

Впродовж тижня держслужбовці відвідають серію тематичних зустрічей та конверсаторіумів, що стосуватимуться світового досвіду територіального управління, трудових правових відносин; соціального партнерства як фактора стабілізації ситуації на ринку праці; проблем сталого розвитку суспільства в світі та Україні; мовної політики держави; брендування територій; туризму на Чернігівщині; запобігання торгівлі людьми (соціальні аспекти вирішення проблеми); запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Учасники навчання матимуть змогу відкрити або вдосконалити свої особисті якості на заняттях, присвячених лідерству як соціально-психологічному феномену; ораторському мистецтву як невід’ємній складовій іміджу державного службовця; тайм-менеджменту як технології організації робочого часу державного службовця. Під час практичних занять слухачі розширять свої знання щодо програми Microsoft Excel.

В рамках навчання передбачено проведення семінару «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування». Держслужбовці ознайомляться з соціальними передумовами, поняттям, сутністю корупції в Україні, світовим досвідом у сфері боротьби з корупцією; сучасним антикорупційним законодавством України, Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції»; особливостями відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

По завершенню навчання слухачі пройдуть комп’ютерне тестування на предмет засвоєння отриманих знань та одержать свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Час оприлюднення: 10 червня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052