«Семінари з нового антикорупційного законодавства»

14 червня 2013 року
«Семінари з нового антикорупційного законодавства»

З 10 по 14 червня 2013 р. Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів спільно з райдержадміністраціями та районними радами провів серію тематичних короткотермінових семінарів «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування» у шести районах області, а саме: Бахмацькому, Борзнянському, Варвинському, Корюківському, Куликівському та Чернігівському. Цільова аудиторія – державні службовці місцевих органів державної влади та посадові особи органів місцевого самоврядування. В них взяли участь 444 посадовця.

Проведення подібних навчань обумовлено вимогами розпорядження Кабінету Міністрів України «Про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань запобігання і протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування» від 6 липня 2011 р. № 642-р. Також семінари спрямовуються на роз’яснення положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації державної антикорупційної політики» (прийнятий 14 травня 2013 р.), що набрав чинності 10 червня 2013 р., та низки інших новацій.

Перед слухачами виступали:

– начальник юридичного відділу апарату облдержадміністрації, магістр державного управління Наталія Мужикова;

– заступник начальника головного управління юстиції в області, магістр права Володимир Бобруйко;

– заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Сергій Меженний;

– викладач Центру Олександр Бугрим.

Йшлося про особливості сучасного антикорупційного законодавства України, висвітлювалися положення Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та практика його застосування; роз’яснювалися особливості відповідальності за вчинення корупційних правопорушень; соціальні передумови, поняття, сутність корупції в Україні, а також світовий досвід у сфері запобігання корупції. Надалі подібні навчання триватимуть.

Час оприлюднення: 14 червня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052