Триває навчання з нового антикорупційного законодавства

21 червня 2013 року
Триває навчання з нового антикорупційного законодавства

Чотири семінари «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування» з 18 по 21 червня 2013 р. провів Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів спільно з райдержадміністраціями та районними радами, а саме: в Ічнянському, Семенівському, Срібнянському та Талалаївському районах. В них взяли участь 348 державних службовців місцевих органів державної влади та посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Проведення таких заходів пов’язане з вимогами розпорядження Кабінету Міністрів України «Про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань запобігання і протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування» від 6 липня 2011 р. № 642-р. Крім цього, семінари спрямовані на роз’яснення положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації державної антикорупційної політики» (прийнятий 14 травня 2013 р.), що набрав чинності 10 червня 2013 р., та інших змін в антикорупційному законодавстві.

Перед слухачами виступали:

– начальник юридичного відділу апарату облдержадміністрації, магістр державного управління Наталія Мужикова;

– заступник начальника головного управління юстиції в області, магістр права Володимир Бобруйко;

– заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Сергій Меженний;

– викладач Центру Олександр Бугрим.

Предметом висвітлення стали положення Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та практика його застосування; особливості відповідальності за вчинення корупційних правопорушень. Також обговорювалися соціальні передумови, поняття, сутність корупції в Україні, світовий досвід у сфері запобігання та протидії корупції.

Час оприлюднення: 21 червня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052