«Реалізація в Україні стратегії сталого розвитку та належного врядування: досвід Івано-Франківщини та Чернігівщини»

19 липня 2013 року
«Реалізація в Україні стратегії сталого розвитку та належного врядування: досвід Івано-Франківщини та Чернігівщини»

Завершилося перебування делегації Профспілкової асоціації молодих сільських голів Прикарпаття у Чернігівській області. Своєрідним підсумком, а водночас – заділом на майбутнє став «круглий стіл» на тему: «Реалізація в Україні стратегії сталого розвитку та належного врядування: досвід Івано-Франківщини та Чернігівщини», що є однією з необхідних умов для здійснення завдання Президента України стосовно розвитку сільських населених пунктів. Крім прикарпатців в ньому взяли участь працівники виконавчого апарату обласної ради, сільські голови Чернігівського, Городнянського, Ріпкинського, Щорського районів. Всього – понад 30 чоловік.

Йшлося, насамперед, про можливості залучення коштів із додаткових джерел за допомогою участі в різноманітних конкурсах. На початку засідання своїм досвідом поділилися гості. Зокрема, йшлося про реалізацію дворічного міжнародного проекту «Формування громадянського суспільства у сільських та селищних радах Івано-Франківщини», а також про практику проведення обласних конкурсів та програм розвитку місцевого самоврядування. Про свої успіхи щодо реалізації власних ідей, залучення до їх громади розповіли сільські голови Прикарпаття. Зокрема, як з’ясувалося, за весь час діяльності (починаючи з 1999 р.) Іван Мосюк, Старутинський сільський голова Богородчанського району, зумів виграти шістнадцять проектів та залучити таким чином додатково 1 млн. 200 грн. для свої територіальної громади.

У наступній частині до слова запрошувалися чернігівці – мовилося про участь у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку територіальних громад, впровадженні в області проекту ЄС ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду». Про свої здобутки (часом – несподівані та неочікувано позитивні) розповіли сільські голови Придесення, навівши приклади запровадження нових соціальних напрямів.

Час оприлюднення: 19 липня 2013 р.

Виконавець: Кошма А.І.

конт. тел.: (0462) 676-052