ПРЕС-АНОНС

15 серпня 2013 року
«Організація міжмуніципальної співпраці з метою вирішення проблем очистки води, каналізування та очистки стоків у малому місті»

В рамках проекту «Сталий розвиток малих міст Чернігівської області» 15-16 серпня 2013 р. в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проходить черговий семінар для міських та селищних голів Чернігівської області. Метою заходу є ознайомлення учасників з організацією робіт і сучасними інструментами налагодження міжмуніципальної співпраці для вирішення проблем очистки води, каналізування та очистки стоків у малому місті або селищі (на прикладі м. Кемптен, Земля Баварія, ФРН).

Перед слухачами виступатиме керівник управління економіки та розвитку м. Кемптен Ріхард Шісль, який розповість про систему водопостачання та забезпечення якості питної води у м. Кемптені, організацію збору стоків та каналізування, правові та адміністративні обмеження / можливості забезпечення організації збору стоків та каналізування. Міські та селищні голови Чернігівщини ознайомляться з системою очистки стоків у м. Кемптен, досвідом адміністрування об’єктів очистки стоків та розглянуть інструменти налагодження міжмуніципальної співпраці з метою створення системи очистки стоків у м.Кемптен. Модератором дискусій та обговорень виступатиме керівник Інституту врядування Анатолій Чемерис. В рамках семінару відбудеться ознайомчий візит до Сосниці та Макошина, під час якого учасники ознайомляться з можливостями розвитку селищ та набуватимуть навиків аналізу просторових можливостей розвитку території в контексті сталого розвитку.

Час оприлюднення: 15 серпня 2013 р.

Виконавець: Казіміров Д.В.

конт. тел.: (0462) 676-052